ΠΑΤΡΑ: Θεοχάρης: Θετικοί οιωνοί για τη φετινή τουριστική περίοδο

    Ημερομηνία:

    Αισιόδοξος για την ελληνικό τουρισμό εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την τοποθέτησή του στο 9ο συνέδριο Regional Growth Conference στην Achaia Clauss στην Πάτρα.

    Οι καινοτόμες ιδέες όπως οι συνέργειες, τα τεστ στα σύνορα, η τήρηση των πρωτοκόλλων βοήθησαν για να κερδηθεί το στοίχημα της ποιότητας στο τουρισμό, κατά την περσινή τουριστική περίοδο. Ένα στοίχημα που όπως ανέφερε κερδήθηκε και δημιούργησε ένα αίσθημα ασφάλειας, καθώς κανένα τουριστικό κατάλυμα δεν έκανε εκπτώσεις στους υγειονομικούς κανόνες όσο δύσκολο και να ήταν.

    Για τη φετινή τουριστική περίοδο τόνισε πως οι οιωνοί είναι καλοί αλλά συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ. Ζήτησε τήρηση των πρωτοκόλλων και μαζικό εμβολιασμό για να έχουμε την «πολυτέλεια» να ανοίξουμε τον τουρισμό.

    Με την σειρά της η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου τόνισε τη σημασία για την χώρα να αδράξει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μετά την πανδημία. Ο τουρισμός πρέπει να αλλάξει και πρέπει να προχωρήσει χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία. Κατέληξε λέγοντας πως υπάρχει κενό στην μεταποίηση και στον αγροτοδιατροφικό τομέα και κάλεσε τους νέους επενδυτές να λειτουργήσουν ως συνδιαμορφωτές στο νέο τουρισμό που έρχεται.

    Μέρος στη συζήτηση έλαβαν και ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar), Μαρί Δασκαλαντωνάκη (Διευθύνουσα Σύμβουλος Grecotel Hotel) και ο Ιωάννης Παππάς (Διευθυντής Μεσογείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού).

    Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το «τρίγωνο» που ενοχλεί την Άγκυρα: Τι κρύβει η «Νηρηίς» νότια της Κρήτης

    Με την Αθήνα να έχει αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων στην Ανατολική...

    Ρόδος: Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Η βαλίτσα που έφτασε με πλοίο στο νησί και ο ρόλος ηλικιωμένης

    Στη σύλληψη ενός 40χρονου Έλληνα που δηλώνει μοναχός παλαιοημερολογίτης...

    Απανθρακωμένο πτώμα στη Βοιωτία: Στο «μικροσκόπιo» των Αρχών η εξαφάνιση οικοδόμου – Το ραντεβού για τη Θήβα και η υπόσχεση που έδωσε

    Συνεχίζεται το θρίλερ στα Σκούρτα Βοιωτίας με το απανθρακωμένο πτώμα που...

    Πάτρα: Κάτι πρέπει να γίνει στην Οβρυά

    H φωτογραφία είναι από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Οβρυά....