ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ: “Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι ένας αρκετά καλός τύπος”

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Μια συζήτηση με τον Τζέφρι Πάιατ, τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα έχει πάντα ενδιαφέρον. Στο τραπέζι της κουβέντας μας τέθηκαν αρκετά ζητήματα: η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ενωσης και η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη, οι σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και πιο περιφερειακά θέματα όπως είναι ο τεχνολογικός κλάδος που ευδοκιμεί στη Δυτική Ελλάδα και η άποψη του πρέσβη για την υποδοχή που έτυχε από το δήμαρχο Πατρέων.

    Ας ξεκινήσουμε από τον σκοπό της επίσκεψή σας στην Πάτρα και τη συμμετοχή σας στο RGC 2021…

    Βρίσκομαι λοιπόν εδώ, σε αυτό το συνέδριο, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σας, αλλά και επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφοσιωμένες στη δέσμευσή μας με τη Δυτική Ελλάδα. Εκμεταλλεύτηκα την παρουσία μου στην Πάτρα για να επισκεφτώ το Επιστημονικό Πάρκο. H Πάτρα έχει μια πολύ σημαντική συγκέντρωση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ανθρώπινου δυναμικού. Και αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της ατζέντας μας. Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι με όσα κάνει η Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία. Είναι ένα πραγματικά εμβληματικό έργο που επικεντρώνεται στην αξιοσημείωτη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Εχουμε λοιπόν πολλά να κάνουμε. Προγραμμάτιζα να έρθω στην πόλη το 2020, την περίοδο της πανδημίας, για το συνέδριο. Εχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία επίσκεψή μου στην Πάτρα. Γι ‘αυτό και χάρηκα με την πρόσκληση που μου απευθύνατε.

    GYMALL

    Υπήρξε μια διαμάχη για την επίσκεψή σας, μεταξύ άλλων και από τον δήμαρχο Πατρέων. Εχετε κάποιο σχόλιο γι’ αυτό;

    Μόνο ότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας μας. Και σίγουρα υπερασπίζομαι το δικαίωμα του δημάρχου να λέει ότι θέλει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι ένας αρκετά καλός τύπος. Λυπάμαι που έχει τόσο έντονα αισθήματα για την παρουσία μου εδώ. Ελπίζω να μην προσβλήθηκε που επέλεξα να μην αποθαρρυνθώ από το να έρθω εδώ, γιατί, όπως είπα, βλέπουμε φανταστικές ευκαιρίες για επενδύσεις και αμοιβαία επωφελείς οικονομικούς δεσμούς με τη Δυτική Ελλάδα, το Επιστημονικό Πάρκο, τα πανεπιστήμια, αλλά και τους εξαιρετικούς φυσικούς πόρους αυτού του γεωγραφικού τμήματος, που έχω γνωρίσει αρκετά καλά τα τελευταία πέντε χρόνια και στο οποίο μου αρέσει να επιστρέφω.

     

    Πελοπόννησος (ΜΙχάλης Βασιλάκης)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

    Στον Αντέννα μίλησε η πρώτη Ελληνίδα που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση...

    Πάσχα – Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η… “χώνεψη” (εικόνες)

    Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας...

    ΠΑΤΡΑ: Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του Ανδρέα Φ.

    Όλα δείχνουν ότι θα έχει και συνέχεια η υπόθεση...

    ΠΑΤΡΑ: Εκλεισε μία από τις πιο διάσημες ψησταριές στην πόλη – ΦΩΤΟ

    Μία επχιείρηση που ταύτισε το όνομά της με την...