Εργαζόμενοι ΠΓΝΠ σε Γ. Παπανδρέου: «Είμαστε ένα χρόνο χωρίς Διοικητή»

    Ημερομηνία:

    Την περασμένη εβδομάδα, ως γνωστόν, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και είχε συναντήσεις με τη διοίκηση του ιδρύματος, αλλά και με το Σωματείο Εργαζομένων.

    Στη συνάντηση αυτή, τα μέλη του Σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γρηγόρη Ευαγγελάτο, ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο αλλά και οι εργαζόμενοι.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν ήδη και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες, ενώ στη μάχη με την πανδημία και στον κίνδυνο που βιώνουν καθημερινά παραμένουν μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή.

    Ακόμη επισημάνθηκε ότι το Νοσοκομείο είναι ένα χρόνο χωρίς διοικητή, παρότι το απαιτεί η δυναμικότητα και η κατηγορία του, ενώ προβλέπονται επίσης Αναπληρωτής, αλλά και Αναπληρωτής για ειδικά θέματα.

    Ακόμη ανέφεραν ότι δεν λειτουργεί το Κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ενώ υπάρχει στασιμότητα κρίσεων και υποβαθμίσεις και μετακινήσεις στελεχών, χωρίς αιτιολογία.

    Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν, μίλησαν για στασιμότητα ή μεγάλη αργοπορία στην απορρόφηση του προγράμματος ΕΣΠΑ που από το 2018 έχει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος με δέσμευση κονδυλίων για την ενεργειακή και κτηριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου καθώς και για την ανανέωση σημαντικού μέρους του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

    Τέλος εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βολές υποβάθμισης που δέχεται το ΕΣΥ, που παρά τα σοβαρά προβλήματα του, έδωσε την μάχη μόνο του την ώρα που το ιδιωτικό κεφάλαιο έβλεπε μόνο το κέρδος, ζήτησαν την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τον χαρακτηρισμό της covid 19 ως επαγγελματικής νόσου κ.ά.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τιμές-ρεκόρ σε κοτόπουλο και γαλοπούλα: Πώς επιβαρύνονται τα ελληνικά νοικοκυριά

    Τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα , έχουν πλέον γίνει σχετικά ακριβά...

    Αυτή είναι η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους οδηγούς

    Η Νορβηγία παραμένει η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους χρήστες του οδικού δικτύου, με...

    ΠΑΤΡΑ: Αλλο ένα επικίνδυνο κτίριο από τα… αμέτρητα της πόλης

    Ένα ακόμα κτίριο κινδύνου, στην οδό Πανεπιστημίου. Βρίσκεται σε...

    ΠΑΤΡΑ: Μόνιμοι άστεγοι στην πλατεία Αγίας Σοφίας (φωτο)

    Μονίμως κατειλημμένα τα δύο συγκεκριμένα παγκάκια στην πλατεία Αγίας...