24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 10 Ιουνίου οι ενώσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο το χαρακτηρίζουν ως “χαριστική βολή στα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα”.

    Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι ενώσεις αναφέρουν τα εξής:

    GYMALL

    “Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

    Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

    Με τον προσχηματικό τίτλο: «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Κυρώσεις Συμβάσεων και Ενσωματώσεις Οδηγιών», το  νομοσχέδιο ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή

    Ο Νίκος Ρογκάκος αναλύει τις οικονομικές αναταράξεις που φοβούνται...

    Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Β. Γιαννόπουλου στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας

    Την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα, όπου βρίσκονται...

    Αυτοκίνητο χτύπησε άντρα που καθόταν σε παγκάκι πλατείας!

    Αδιανόητο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο...