Παρέμβαση του Γεράσιμου Φεσσιάν: Η εκπαίδευση σώζει ζωές!

    Ημερομηνία:

    Από το 2009 κιόλας, ο αντινομάρχης τότε, Γεράσιμος Φεσσιάν με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην Δημάρχου Παραλίας, Δημήτρη Τσίγκα είχε προτείνει την υλοποίηση προγράμματος παρέμβασης για την δημόσια υγεία με την πρόβλεψη αγοράς και απινιδωτών.

    Σήμερα μετά και το περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή της Εθνικής Δανίας που κατέρρευσε στο γήπεδο, ο κ. Φεσσιάν επανέρχεται επισημαίνοντας την σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες.
    Όπως αναφέρει «ήταν Δεκέμβρης του 2009 όταν μας άφησε ο Δημήτρης Τσίγκας.
    Ακούστηκε ότι αν υπήρχε μέριμνα για πρώτες βοήθειες μπορεί και να είχε σωθεί.
    Τότε εισηγήθηκα στον Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο, μεταξύ άλλων, ένα πρόγραμμα παρέμβασης για την Δημόσια Υγεία που εμπεριείχε και την αγορά 5 απινιδωτών στην μνήμη του Δημάρχου Παραλίας Δημήτρη Τσίγκα.
    Έχει μια ιδιαίτερη σημασία να σχεδιάζεις για το μέλλον, αρκεί αυτός που το βρίσκει αυτό να έχει την σοφία να το συνεχίσει. Μετά το πρόσφατο περιστατικό του ποδοσφαιριστή της Εθνικής Δανίας αποκαλύπτεται πόσο θετικό είναι να γνωρίζουμε όλοι μας να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες. Το έχω ζήσει άλλωστε και ο ίδιος, καθώς από ένα ανθρώπινο λάθος έμεινα ανάπηρος.
    Θέλοντας να είμαι χρήσιμος θα πρότεινα να λέμε λιγότερα και να κάνουμε περισσότερα, αρχίζοντας από τη νομοθέτηση ως υποχρεωτικής της λήψης μαθημάτων για την παροχή πρώτων βοηθειών σε χώρους εργασίας, σχολικές μονάδες και κατά την διάρκεια της λήψης μαθημάτων οδήγησης μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και πότε, άλλα και το αντίθετο, τι δεν πρέπει να κάνουμε. Γιατί σε αυτές τις καταστάσεις είναι κρίσιμο κάθε δευτερόλεπτο.
    Γιατί αν θέλουμε προστατευμένους πολίτες πρέπει και σωστά να τους εκπαιδεύουμε».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα στη Λακκόπετρα η κηδεία της 6χρονης – Δεν τα κατάφερε…

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 6 ετών...

    Ανεξέλεγκτη η δράση του παράνομου τζόγου: Δεκάδες λέσχες εντοπίζονται σε Αττική και επαρχία

    Οι παράνομες λέσχες παιγνίων στην Αττική ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Σε υπόγεια, αποθήκες...

    Νεκρός γνωστός γιατρός που έπεσε από τον τρίτο όροφο οικοδομής

    Τραγωδία σημειώθηκε στην Ξάνθη, καθώς ένας άνδρας 65 περίπου ετών...