Euro 2020 (1ος όμιλος), Ελβετία-Τουρκία 3-1: Νίκησε, αλλά δεν ξέρει αν προκρίθηκε

    Ημερομηνία:

    Ο πρώτος όμιλος του Euro ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (20/6) σε Μπακού και Ρώμη, με την Ιταλία να νικά 1-0 την Ουαλία και την Ελβετία 3-1 την Τουρκία. Οι Ελβετοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση – υστερώντας στην ισοβαθμία από την Ουαλία – και ελπίζει να είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης ήταν πανέμορφα με τους πρωταγωνιστές να είναι ο Τζέρνταν Σακίρι με δύο γκολ και ο Στέφαν Ζούμπερ, ο οποίος μοίρασε και τις τρεις ασίστ. Απογοήτευση η Τουρκία που ολοκλήρωση τη φάση των ομίλων δίχως βαθμό, αλλά με ένα γκολ.

    Φλίγκος

    Όργια από Σεφέροβιτς – Σακίρι

    Η Ελβετία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της αναμέτρησης που διεξήχθη στο Μπακού και κατάφερε ν’ ανοίξει πολύ γρήγορα το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν.

    Ο Χάρις Σεφέροβιτς άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Στεφάν Ζουμπέρ και στο έκτο λεπτό με εξαιρετικό άπιαστο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής νίκησε τον Ουγκουρτζάν Τσακίρ και έκανε το 1-0.

    Το γκολ αυτό απορρύθμισε ακόμη περισσότερο τους Τούρκους, οι οποίοι για τρίτο διαδοχικό ματς στο τρέχον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποδείχθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

    Έτσι το 2-0 δεν άργησε πολύ να έρθει. Το έκανε το Τζερντάν Σακίρι με πανέμορφο σουτ στο 26ο λεπτό, με την ασίστ και σε αυτήν την περίπτωση να πιστώνεται στον Στεφάν Ζουμπέρ.

    GLEARNET

    Ο συμπαίκτης του Γιώργου Κυριακόπουλου στη Σασουόλο, Μερτ Μουλντούρ, έκανε απίστευτο σόλο από την αριστερή πλευρά, αλλά έπεσε πάνω στον Γιαν Ζόμερ, ο οποίος με εξαιρετική προσποίηση έβγαλε τη φάση.

    Όαση ο Ζούμπερ, απογοήτευση ο Πέτκοβιτς
    Όπως και το πρώτο του Σεφέροβιτς, όπως και το δεύτερο του Σακίρι, έτσι και το τρίτο γκολ της αναμέτρησης ήταν πανέμορφο. Ήταν από τον Ιρφάν Καχβετσί, ο οποίος με τρομερό σουτ στο 62ο λεπτό μείωσε σε 2-1 για την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας.

    Ο συμπαίκτης του Δημήτρη Πέλκα στη Φενέρμπαχτσε δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιαν Ζόμερ. Οι όποιες (απειροελάχιστες) ελπίδες των Τούρκων… θάφτηκαν στο 68ο λεπτό.

    Η τρίτη ασίστ του Ζουμπέρ οδήγησε στο δεύτερο γκολ του Σακίρι και το 3-1 για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος δεν δικαιώθηκε από την επιλογή του να βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου τους σκόρερ της ομάδας του με διπλή αλλαγή στο 75ο λεπτό.

    Το τέταρτο γκολ δεν ήρθε στο 77ο λεπτό, καθώς ο Γκράνιτ Τζάκα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τσακίρ.

    Eλβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τσάκα, Ζουμπέρ (85′ Μπενίτο), Σεφέροβιτς (75′ Γκαβράνοβιτς), Σακίρι (75′ Βάργκας), Εμπολό (85′ Μεχμέντι).

    Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ, Αϊχάν (64′ Γιοκουσλού), Τουφάν (64′ Γιαζιτζί), Τσαλχάνογλου (86′ Τοκότζ), Καχβετσί (80′ Κοκτζού), Ουντέρ (80′ Καραμάν), Γιλμάζ.

    1ος ΟΜΙΛΟΣ
    Αποτελέσματα
    Ιταλία – Ουαλία 1-0

    Ελβετία – Τουρκία 3-1

    Η τελική βαθμολογία
    1. Ιταλία 9 (7-0)
    2. Ουαλία 4 (3-2)
    3. Ελβετία 4 (4-5)
    4. Τουρκία 0 (1-8)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλάβρυτα: Kονδύλια σε δρόμους

    Πίστωση 20.000 ευρώ, από τον Προϋπολογισμό του 2025 αποφάσισε να...

    Συνεδριάζει την Τετάρτη το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

    Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο...

    Αγωγή 15 δισ. δολαρίων από τον Donald Trump κατά των New York Times

    Αγωγή ύψους 15 δισ. δολαρίων σε βάρος των New...

    Το Λουξεμβούργο αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης

    Το Λουξεμβούργο σκοπεύει να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, όπως ανακοίνωσαν ο...