Καναδάς: Νέα φρικιαστική ανακάλυψη! Εκατοντάδες ανώνυμοι τάφοι σε άλλο ένα καθολικό οικοτροφείο

    Ημερομηνία:

    Άλλη μια σοκαριστική ανακάλυψη συγκλονίζει τον Καναδά, αφού εκατοντάδες ανώνυμοι τάφοι βρέθηκαν χθες κοντά σε χώρο όπου παλαιότερα υπήρχε ένα καθολικό οικοτροφείο για παιδιά ιθαγενών στα δυτικά της χώρας.

    Αυτό ανέφεραν καναδικά ΜΜΕ, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου με τα λείψανα 215 παιδιών, ορισμένα από τα οποία υπολογίζεται ότι ήταν μόλις 3 ετών στην Βρετανική Κολούμπια.

    Οι ανασκαφές στον χώρο όπου υπήρχε το σχολείο στο Μαρίβαλ του Σασκατσέουαν ξεκίνησαν στο τέλος Μαΐου.

    «Ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στον Καναδά»

    Η Ομοσπονδία Κυρίαρχων Αυτόχθονων Εθνών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αριθμός των νεοανακαλυφθέντων τάφων είναι “ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στον Καναδά”, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό.

    Το οικοτροφείο στο Μαρίβαλ φιλοξενούσε μαθητές από κοινότητες ιθαγενών κατά το διάστημα 1899-1997 προτού κατεδαφιστεί και αντικατασταθεί από ένα ημερήσιο σχολείο.

    Περίπου 150.000 παιδιά αυτόχθονων Αμερικανών, Ινουίτ και Μετίς υποχρεώνονταν να φοιτούν σε 139 από αυτά τα οικοτροφεία σε όλο τον Καναδά μέχρι τα χρόνια του 1990, μακριά από τις οικογένειές τους, τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους.

    Πολλά υφίσταντο κακομεταχείριση, υποσιτισμό και σεξουαλική κακοποίηση και περισσότερα από 4.000 πέθαναν μέσα στα σχολεία αυτά, σύμφωνα με ερευνητική επιτροπή που κατέληξε ότι ο Καναδάς έχει διαπράξει “πολιτισμική γενοκτονία” εις βάρος των κοινοτήτων αυτοχθόνων.

    Μαρτυρίες και συνθήκες επίγειας κόλασης

    Επιζήσαντες που μίλησαν στο Reuters κάνουν λόγο για διαρκή πείνα, απερίγραπτη μοναξιά και μια σχολική διοίκηση που χρησιμοποιούσε απειλές και συχνά βία.

    Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά ζήτησε συγγνώμη το 2008, αλλά όχι και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία διαχειριζόταν τα περισσότερα από αυτά τα σχολεία.

    Στις αρχές του μήνα ο πάπας Φραγκίσκος είχε εκφράσει την λύπη του, αλλά επιζήσαντες απέρριψαν την δήλωση αυτή.

    Η αποκάλυψη επανέφερε στο προσκήνιο τις εκκλήσεις προς τον πάπα και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να ζητήσουν συγγνώμη για την κακοποίηση που υπέστησαν οι μαθητές στα οικοτροφεία αυτά, όπου υποχρεώνονταν να πηγαίνουν για να ενσωματώνονται στην επικρατούσα κουλτούρα.

    Έπειτα από την ανακάλυψη του μαζικού τάφου με τα λείψανα 215 παιδιών στο Kamloops Indian Residential School, πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές κοντά σε πολλά πρώην οικοτροφεία για παιδιά ιθαγενών σε όλο τον Καναδά με την βοήθεια των κυβερνητικών αρχών.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι αλλάζει με την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο: Ενιαίο πειθαρχικό συμβούλιο με 50 στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη με...

    Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Στα ίχνη του εκτελεστή του 43χρονου καθηγητή βρίσκονται οι Αρχές

    Μία «ανάσα» από τον δολοφόνο θεωρούν ότι βρίσκονται πλέον...

    Εικόνες Αποκάλυψης από την πυρκαγιά κοντά στη Μασσαλία – Έκλεισε το αεροδρόμιο, δείτε βίντεο

    Δασική πυρκαγιά μεγάλης έκτασης βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στη...

    Αμφίβολος για το Ευρωμπάσκετ 2025 και ο Νικ Καλάθης

    Ο Νικ Καλάθης δύσκολα θα καταφέρει να ενισχύσει την...