ΑΓΡΙΝΙΟ: Ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απολογία του ιερέα

    Ημερομηνία:

    Προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, έλαβε ο 49χρονος ιερέας, που συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας του Αγρινίου και της ΔΗΕ.

    Ο ιερέας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες  του μετά από μήνυση δυο νεαρών γυναικών για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση, που φέρεται να έλαβαν χώρα πριν χρόνια, όταν αυτές ήταν ανήλικες.

    Την ίδια ώρα πολίτες ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου. Πρόκειται για μία κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τις δύο κοπέλες που κατήγγειλαν τον 49χρονο κληρικό για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

    «Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά» σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

    Η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

    «Την Δευτέρα το πρωί θα συγκεντρωθούμε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, να διαμαρτυρηθούμε για τον παπά που βίασε τα δύο κορίτσια.

    Απολογείται στις 12 οπότε είναι σημαντικό να είμαστε εκεί, διότι θα κριθεί εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

    Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά.

    Εγώ θα είμαι εκεί στις 11. Ελάτε όσοι μπορείτε και επικοινωνήστε το και σε άλλους».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Κώστας Πελετίδης στα 3 χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη – «Δεν ξεχνούμε δεν συγχωρουμε»

    Τρία χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη, χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι,...

    Πάτρα: Και οι Δικηγόροι στην πορεία για τα Τέμπη

    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών  συμμετείχε μαζικά στη συγκέντρωση και...

    Έκλεισε η βάση στη Σούδα: Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

    Έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου (28/02/2026) η βάση στη Σούδα ενώ...

    Το Πατρινό Καρναβάλι και η αξία που ήδη κατέχει – Του Βασίλη Θεοδωρακάτου

    TO KEIMENO AYTO ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ...