Μονόδρομος η… απόσυρση- Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών για τη σταφιδική κρίση

    Ημερομηνία:

    Σήμερα στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών στο Αίγιο με αίτημα την απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας και τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών.

    Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η απόσυρση των αποθεμάτων είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της σταφιδικής κρίσης.

    «Η σταφιδική κρίση έχει ήδη ξεσπάσει», ανέφερε ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα «τώρα», πλην όμως οι ρυθμοί της δείχνουν ενδεικτικοί των αρχικών προθέσεών της, με την τοπική κοινωνία να αναμένει και τους τοπικούς βουλευτές να δράσουν, διότι το πρόβλημα έχει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο «η απόσυρση των αποθεμάτων σταφίδας είναι η μόνη αποτελεσματική λύση που  θα στηρίξει την τιμή της σταφίδας και αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά αλλά σκοντάφτει στα συντεχνιακά συμφέροντα… που επιθυμούν να εκτοπίσουν την Παναιγιάλειο Ένωση από την αγορά για να διαχειριστούν τους παραγωγούς πολύ εύκολα…  Στην αγωνία των σταφιδοπαραγωγών, της οποίας είμαστε αποδέκτες και την βιώνουμε καθημερινά, καθώς είμαστε και οι ίδιοι σταφιδοπαραγωγοί,  η δε οργάνωσή μας αμιγώς συνεταιριστική,  και στο ερώτημά τους  για το τι θα συμβεί σε ένα μήνα  στην τιμή της σταφίδας από την συσσώρευση μεγάλων πλεονασμάτων της προηγούμενης εσοδείας, η απάντηση είναι προφανής και αυτονόητη.

    Οι επιπτώσεις στην τιμή της σταφίδας θα είναι καταστροφικές και  ολέθριες για την καλλιέργειά της,  καθώς δεν αντέχουν οι σταφιδοπαραγωγοί άλλη μείωση στην τιμή, η οποία έχει ήδη μειωθεί σημαντικά κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών δηλαδή το χρονικό διάστημα που όπως ισχυρίζονται οι έμποροι δεν βρίσκουν  προϊόν.

    Εμείς επιθυμούμε, με το συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιάλειας, να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ακόμη και μέσα  από τις ερμητικά κλειστές πόρτες που επί μήνες τώρα επίμονα αρνούνται να ανοίξουν και να μας ακούσουν, γεγονός που μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά….

    Επιθυμούμε να διατρανώσουμε  στην πολιτεία ότι  εμείς ,ως σταφιδοπαραγωγοί  εκφράζουμε τις θέσεις μας και τα συμφέροντά μας και όχι οι έμποροι που καμώνονται πως κόπτονται για τα συμφέροντά μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης νάρκης του Β’ Παγκοσμίου στον Πύργο

    Με ελεγχόμενη έκρηξη καταστράφηκε νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε εντοπιστεί στην...

    Οι εξηγήσεις του Λευκού Οίκου για τις μελανιές στο χέρι του Αμερικανού προέδρου

    Ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου των...

    Τα οικονομικά αυτών των ζωδίων βελτιώνονται από τις 20 του μήνα

    Τρία ζώδια προσελκύουν την οικονομική επιτυχία όλη την εβδομάδα από τις...

    «Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά ποτέ δεν έχω έρθει σε οργασμό»

    Το να καταφέρει μία γυναίκα να φτάσει σε οργασμό δεν είναι...