Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Σημαντική βοήθεια σε χιλιάδες δικηγόρους στο ξεκίνημά τους»

    Ημερομηνία:

    Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους νέους δικηγόρους, υλοποιεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ. 2400 νέοι απόφοιτοι νομικών σχολών θα μπορέσουν ενταχθούν στο πρόγραμμα «πρακτικής άσκησης αποφοίτων Νομικών Σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου» το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

    Οι ωφελούμενοι θα πραγματοποιήσουν επ’ αμοιβή μέσω του προγράμματος, το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής τους άσκησης διάρκειας 18 μηνών, συμπεριλαμβανομένων και 6 μηνών σε δικηγορικό γραφείο.

    Είναι ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει πολύτιμη εμπειρία στους νέους δικηγόρους και παράλληλα θα στελεχώσει για το διάστημα αυτό Εισαγγελίες, Δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία.

    Ο αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο ολοκληρώνονται την Κυριακή 25 Ιουλίου, ενώ είναι πολύ σημαντικό, πως στα κριτήρια επιλογής, περιλαμβάνεται και μοριοδότηση για Άτομα με Αναπηρίες, εξασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση.

    Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ηγεσία του Υπουργείο Δικαιοσύνης για το εξαιρετικό αυτό πρόγραμμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλάβρυτα: Ευαγγέλιο στο οποίο ορκίζονταν οπλαρχηγοί της Επανάστασης του 1821 ήθελε να πουλήσει ο ηγούμενος

    Ανάμεσα στα 2 Ευαγγέλια που ετοίμαζαν να πουλήσουν ο ηγούμενος της...

    Πιθανά 200 δισεκατομμύρια κυβικά στο Ιόνιο

    Σημαντικές προσδοκίες για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες δημιουργούν οι εξελίξεις...

    Αυτή είναι η Πατρινή εταιρεία από την οποία το Δημόσιο ζητά επιστροφή 332.000 ευρώ!

    Σχεδόν καθημερινά, εδώ και περίπου έναν μήνα, στη Διαύγεια...

    Πάτρα: Αύριο η συναυλία αλληλεγγύης με τους Πυξ Λαξ για τους πυρόπληκτους στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

    Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης για...