Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά του lockdown, συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Σίδνεϊ

    Ημερομηνία:

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα κατά του λοκντάουν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις στο Σίδνεϊ, έπειτα από βίαιες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές.

    Στο Σίδνεϊ, επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ έφιππων αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι πέταξαν εναντίον τους γλάστρες και μπουκάλια, την ώρα που οι κάτοικοι έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, για έναν μήνα, προκειμένου να περιοριστεί η αναζωπύρωση της επιδημίας Covid-19.

    Στη Μελβούρνη, τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους, αφότου έδωσαν ραντεβού μπροστά από το κοινοβούλιο της πολιτείας Βικτόρια, νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα.

    Οι διαδηλωτές, οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες, παραβίασαν κανόνες που σχετίζονται με τις μη αναγκαίες μετακινήσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις κι ενώ οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί πως τα μέτρα ενδέχεται να παραμείνουν σε ισχύ έως τον Οκτώβριο.

    «Αυστραλία, ξύπνα» (Wake up Australia) ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό. Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά του lockdown, συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο Σίδνεϊ

    Ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Σίδνεϊ, μια πόλη πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία δίνει μάχη για να αναχαιτίσει την επιδημική αναζωπύρωση, που οφείλεται στην παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, την ώρα που η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (της οποίας είναι πρωτεύουσα) κατέγραψε σήμερα 163 νέα κρούσματα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 2.000.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως βεβαίωσε παραβάσεις σε σχεδόν 100 ανθρώπους, προχώρησε σε 57 συλλήψεις στο Σίδνεϊ και έξι στη Μελβούρνη. Διαβεβαιώνει, στην ανακοίνωσή της, πως υπερασπίζεται «την ελευθερία της έκφρασης και των ειρηνικών συναθροίσεων», εκτιμώντας πως οι σημερινές διαδηλώσεις παραβίαζαν τους «κανόνες δημόσιας υγείας που βρίσκονται σε ισχύ».

    Περί τους 100 αστυνομικούς επενέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Σίδνεϊ και διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το πλήθος από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, που τους είχαν φορέσει χειροπέδες.

    «Νιώθω αποστροφή για τους παράνομους διαδηλωτές, που βρίσκονται στην πόλη σήμερα, οι εγωιστικές ενέργειες των οποίων θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων μας», είπε η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, πρωθυπουργός της πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας, σε ένα δελτίο τύπου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Χιτλερίσκο» αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη η Κωνσταντοπούλου – Δ. Μαρκόπουλος: Είστε πολιτικά φαιδρή

    Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον κ. Μαρκόπουλο για όσα...

    Πάτρα – φωτό: “Εφυγε νωρίς” ο Αγγελος Φραντζής – φωτό

    Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 57 ετών ο...

    Πάτρα: Καταδικάστηκαν οι δύο συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου για τον ξυλοδαρμό του Δ. Καραγεωργόπουλου

    Σε 8 μήνες φυλάκιση, με αναστολή, για επικίνδυνη σωματική...

    Υπ. Παιδείας: Από 2 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2026 – 2027

    Από τις 2 Μαρτίου 2026 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών και...