Ισπανία: Καραντίνα για τους ταξιδιώτες που έρχονται από Αργεντινή, Κολομβία, Βολιβία και Ναμίμπια

    Ημερομηνία:

    Η Ισπανία θα επιβάλει καραντίνα Covid-19 διάρκειας 10 ημερών στους ταξιδιώτες που έρχονται από την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Βολιβία και τη Ναμίμπια, από τις 27 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    Η διάρκεια της καραντίνας αυτής θα μπορούσε να μειωθεί σε επτά ημέρες, εάν ο ταξιδιώτης παρουσιάσει ένα αρνητικό τεστ την έβδομη ημέρα, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

    Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ για μια αρχική περίοδο 14 ημερών και θα μπορεί να παραταθεί.

    Προκειμένου να φρενάρει τη διασπορά των νέων παραλλαγών του κοροναϊού, η Ισπανία συνεχίζει να εφαρμόζει μια καραντίνα δέκα ημερών στους ταξιδιώτες από την Ινδία και περιορίζει τις πτήσεις από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική στους υπηκόους της.

    Η Ισπανία γνωρίζει ένα νέο κύμα κρουσμάτων εδώ και αρκετές εβδομάδες (677 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφηκαν χθες) και πολλές περιοχές έχουν επαναφέρει περιορισμούς.

    Κρούσματα λιγότερο σοβαρά, εντούτοις, σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα, χάρη στην πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας: το 53% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 64% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Κλέλια Ανδριολάτου και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο after party των BAFTA

    Στο after party των βραβείων BAFTA έδωσαν «το παρών» η Κλέλια Ανδριολάτου και...

    Θεσσαλονίκη: Έμπαιναν μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους με 4X4 και έσκαβαν για να βρουν αρχαία

    Στη σύλληψη τριών ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί...

    Πάτρα: Αγρια επίθεση σε καρναβαλιστές… επειδή ένας φορούσε διακριτική ποδοσφαιρικής ομάδας

    Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας (23.02.26) στην...

    ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΟΡΝΕΙΑ: 300 ευρώ η ώρα στην Πάτρα… με ερωτικό βοήθημα!

      Είναι γνωστό ότι το ζωντανό διαδικτυακό στριπτίζ, το κοινώς...