Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται κατά 2% εν μέσω πανδημίας για να τονωθεί η ψυχολογία της αγοράς

Ημερομηνία:

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 13 ευρώ (2%) θα εισηγηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο νέος κατώτατος μισθός των 663 ευρώ θα εφαρμοστεί το φθινόπωρο μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Η στάθμιση των δεδομένων ήταν δύσκολη για την κυβέρνηση καθώς το σύνολο των εργοδοτικών και επιστημονικών φορέων είχε ταχθεί υπέρ του «παγώματος» του κατώτατου μισθού στα σημερινά επίπεδα, με το επιχείρημα ότι οι επιπτώσεις ενδεχόμενης αύξησής του στο δυσοίωνο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα είναι δυσμενείς για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την ανεργία.

Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου έκανε την υπέρβασή του, ανάβοντας το πράσινο φως για μια συμβολική αύξηση με το σκεπτικό ότι θα τονώσει την ψυχολογία της αγοράς και θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Την ίδια φιλοσοφία της συμβολικής αύξησης για την τόνωση της ψυχολογίας της αγοράς ακολούθησαν και άλλες χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία και η Μάλτα (1%), η Πολωνία 7,7% και η Κροατία 4,6%. Τη μεγαλύτερη αύξηση 16,3% αποφάσισε η Λετονία η οποία όμως αντιστοιχεί σε μόλις 0.41 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μισθοί στις πρώην ανατολικές χώρες είναι εξαιρετικά χαμηλοί.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Τζάκρη: Με τον Τσίπρα από το 2015 δεν τον ήπιαμε, τον ρουφήξαμε

Η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο...

Πόσα χρήματα εισέπραξε η Σελίν Ντιόν από τις 16 εμφανίσεις της στο Παρίσι

Δυναμικά επέστρεψε στη σκηνή η Σελίν Ντιόν, πραγματοποιώντας 16...

HALLOWEEN Magic Party: Με τον μάγο Konstantin και πολλές εκπλήξεις το Σάββατο, στο Royal

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, από τις 17:30, το Royal...