Διεθνές Αχαϊκό Φεστιβάλ: Αιγιάλεια-Οδησσός, παράλληλη παράδοση

    Ημερομηνία:

    Τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών Ελλάδας και Ουκρανίας, ως ομόθρησκων και πιστών στις παραδόσεις τους, ανέδειξε το διήμερο Διεθνές Αχαϊκό Φεστιβάλ παραδοσιακών τεχνών και λαϊκού πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε Παρασκευή και Σάββατο στο Δασύλλιο της Αβύθου, με διοργανωτή τον τοπικό Χορευτικό Ομιλο «Αχαιοί».

    Αν και η εκδήλωση ήταν με ελεύθερη είσοδο, η προσέλευση του κοινού δεν ήταν μεγάλη, κάτι που σχολίασε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» – με το δικό του αιτιολογικό – ο πρόεδρος των «Αχαιών» Ανδρέας Παλαιολογόπουλος. «Ο κόσμος κάτι έχει πάθει. Ενώ πάει και στοιβάζεται στα μαγαζιά, φοβάται να πάει σε εκδηλώσεις, παρότι υπαίθριες και με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Φοβάται τον κορονοϊό. Τι να πω;»
    Η γιορτή για την πολιτιστική κληρονομιά είχε στο επίκεντρό της τη φιλοξενία του συγκροτήματος «Ελπίδα» του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Οδησσού -συνοδεία του Δήμου- αφού τιμώμενη χώρα ήταν η Ουκρανία με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων με την Αιγιάλεια.
    Τη σημασία της αδελφοσύνης και προώθησης των κοινών πολιτισμών χαιρέτισαν και υπογράμμισαν οι παρόντες αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος και Ανδρέας Φίλιας, καθώς και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος. Μαζί με τον τοπικό σύλλογο, κλείστηκε για το επόμενο καλοκαίρι η ανταπόδοση των Αιγιαλέων με ταξίδι στην Οδησσό.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Αναστατώνει» στα 54 της τη Μύκονο όταν εμφανίζεται με μαγιό

    Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ έβαλε το μαγιό της...

    Κορμάρα Ελληνίδα ηθοποιός στα 51 της – Κι όμως έχει γιο 21 χρονών και σύντροφο 34!

    Θανατηφόρο κορμί διατηρεί στα 51 της η γνωστή ηθοποιός...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο (27/8) σε Αττική και περιοχές της...

    Ο μοναδικός πορτοκαλί καρχαρίας στον κόσμο

    Αυτός ο εκπληκτικός, έντονα πορτοκαλί καρχαρίας είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός του είδους του, και...