Λιγνάδης: Θα συμμετάσχει σε θεατρική παράσταση στις φυλακές Τρίπολης

    Ημερομηνία:

    Η προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές Τρίπολης, ειδικές για κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα, έχει και μια πιο… καλλιτεχνική διάσταση. Στις φυλακές αυτές βρίσκεται και ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Θα έλεγε κανείς ότι ένας γνωστός σκηνοθέτης κι ένας σημαντικός ηθοποιός θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, αλλά αυτή τη φορά όχι σε κάποιο καλλιτεχνικό σανίδι, αλλά πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

    Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από τις συγκεκριμένες φυλακές είναι ότι η διοίκηση έχει προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε σειρά σημαντικών δράσεων προκειμένου οι φυλακισμένοι να «ξεφεύγουν» από τον εγκλεισμό, ειδικά μετά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    GLEARNET

    Μια τέτοια δράση αφορά τη δημιουργία θεατρικής ομάδας, όπως συμβαίνει άλλωστε σε αρκετά καταστήματα κράτησης σε όλη τη χώρα. Κρατούμενοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος σε ανέβασμα έργων, συμμετέχοντας έτσι σε προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που βοηθούν και τους ίδιους.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τρίπολη αυτή η ομάδα ετοιμάζει σειρά δράσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα και δημιουργικής απασχόλησης, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μάρω Κοντού: Μόνο εγώ δεν έχω κάνει σεξ στη «Γη της Ελιάς»

    Τη συμμετοχή της στη σειρά «Γη της Ελιάς» σχολίασε...

    Αλεξάνδρου για την κοινή εμφάνιση της Τούνη με τον γιο και τον σύντροφό της: Κοιτάω το παιδί μου και την προσωπική μου ζωή

    Την πρόσφατη κοινή εμφάνιση της Ιωάννας Τούνη με τον σύντροφό της, Δημήτρη...

    Η Νέα Αριστερά Αχαΐας καταδικάζει την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου

    Σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά Αχαΐας αναφέρει: Η χθεσινή...