Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τη δημιουργία δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες της Αχαΐας στον τομέα της πυροπροστασίας, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η Αχαΐα έχει άμεση ανάγκη από τη δημιουργία τουλάχιστον ενός δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά οι πολλαπλές ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 αριθμεί περισσότερους από 300.000 κατοίκους.

    Να σημειωθεί ότι ο μοναδικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας καλείται να καλύψει -σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκτασή της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα.

    Η μείωση του αριθμού των εποχικών υπαλλήλων έχει ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία να υπολειτουργεί και οι ανάγκες σε προσωπικό να καθίστανται πλέον ασφυκτικές.

    Πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυροπροστασίας με τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα (στις εγκαταστάσεις του στεγασμένου περιπολικού) και να διατεθεί το ανάλογο προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα για την αποτελεσματική πυροπροστασία των πολιτών…».

    Να σημειωθεί ότι στις 4.2.2020 είχε ζητήσει από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη -από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής- τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, ενώ στις 27.5.2021 είχε καταθέσει και σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

    *Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

    GYMALL

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Με συγκέντρωση και πορεία οι εργαζόμενοι τιμούν σήμερα την Πρωτομαγιά – Ποιοι απεργούν

    Με συγκέντρωση και πορεία θα τιμήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι της...

    To flamis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Στην απεργία της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών), της ΠΟΣΠΕΡΤ, της...

    ΠΑΤΡΑ: Κατέβασαν τη σημαία της Ε.Ε. από το Πανεπιστήμιο και ανέβασαν σημαία Παλαιστίνης – ΦΩΤΟ

    Εγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπουρας: Πρίν...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Κατάστημα – κόσμημα απέκτησε η Πάτρα Ερμού και Ρήγα Φεραίου

    Σε ένα ιστορικό- διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο μεταφέρθηκε το κατάστημα...