Γώγος: «Εμβολιαστείτε πριν γίνει υποχρεωτικό»

    Ημερομηνία:

    Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα νησιά, πολλά έχουν γίνει «κόκκινα», καθώς εξαιτίας της τουριστικής κίνησης ο κορωνοϊός κάνει πάρτι. Και όλα αυτά που συνεχίζεται η συζήτηση για άνοιγμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε περισσότερους κλάδους. 

    Στα κόκκινα μάλιστα νησιά η θετικότητα έχει φτάσει από 4% ως και 5,5% σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

    «Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα και θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Γώγος επισημαίνοντας ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά μπήκε πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

    Να μην οδηγηθούν τα νησιά σε καταστάσεις Μυκόνου

    Ο καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά προκειμένου να μην οδηγηθούν σε Lockdown όπως αυτό που έγινε στη Μύκονο.

    Πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

    Αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας

    Ο κ. Γώγος είπε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

    Σύμφωνα με τον κ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

    Σχετικά με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που έχει κυριαρχήσει και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

    Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παρουσιάζεται το έργο «DigiWest: Κόμβος για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων»

    Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Regional Growth Conference (RGC)...

    Η τρίτη ηλικία στην εποχή της τεχνολογίας: Ξεκινά πιλοτική δράση σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο

    Στον ψηφιακό αποκλεισμό και το ψηφιακό χάσμα της τρίτης...

    Ιερά Πανήγυρις Αγίου Θεράποντος στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Την Τρίτη, 13/05/2025, και ώρα 18:00, θα τελεστεί  Αρχιερατικός...

    ΑΧΑΪΑ: Ο Αμβρόσιος στηρίζει Παπαδόπουλο – Εκαναν σήμερα εκδήλωση στο Caravel στην Αθήνα

    Στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο CARAVEL ο Μητροπολίτης...