ΑΧΑΪΑ – ΖΗΡΙΑ: Επιασαν τον εμπρηστή! Πρόκειται για επαγγελματία της ευρύτερης περιοχής!

    Ημερομηνία:

    Η θέα οχήματος, ο οδηγός του οποίου έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, διήλθε από το χωριό Ζήρια προερχόμενο από την Άνω Ζήρια με κατεύθυνση την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, σε συνδυασμό με την άμεση εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς κίνησε τις υποψίες κατοίκων οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία.

    Τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και βάσει στοιχείων και μαρτυριών των ντόπιων οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου ως υπαίτιου για εμπρησμό από αμέλεια. Πρόκειται,   για άνδρα, επαγγελματία τεχνίτη με καταγωγή από το Αίγιο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιουλίου στην περιοχή, κινητοποιώντας ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, μεταξύ αυτών και το ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος Beriev-Be 200.

    Ο συλληφθείς κατά την προσαγωγή του παραδέχθηκε πως ευθύνεται για την πρόκληση της πυρκαγιάς και φέρεται να δικαιολόγησε την άτακτη φυγή του από το σημείο, υποστηρίζοντας πως φοβήθηκε (!). Εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε σπίτι, όταν οι σπίθες «λαμπάδιασαν» πευκοβελόνες που υπήρχαν στον χώρο. Στη θέα της φωτιάς κατά τους ισχυρισμούς του σάστισε, επιβιβάστηκε μαζί με τον βοηθό του στο αυτοκίνητο και εγκατέλειψε το σημείο.

    Μετά την απολογία του με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ από την πυροσβεστική υπηρεσία του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

    Το σημείο πρόκλησης της πυρκαγιάς, γεωγραφικά συγκλίνει με το σημείο, όπου εκδηλώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου η μεγάλη φωτιά της Ζήριας, με τους κατοίκους, από την πρώτη στιγμή  να κάνουν λόγο για αναζωπύρωση της πρώτης εστίας.

     

    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτιά στις τσέπες των καπνιστών βάζουν οι Βρυξέλλες (πίνακες)

    Μια άνευ προηγουμένου φορολογική καταιγίδα, με αυξήσεις στον ειδικό φόρο καπνού που θα αγγίζουν ακόμη...

    Απίστευτο: Πιάτσα ταξί σε… χώμα και άλλα ευτράπελα στο Ρίο – ΦΩΤΟ

    Άλλο να στο λένε και άλλο να το ζεις....

    Εκπέμπουν SOS για τον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων: Ένας χρόνος υποσχέσεις, μηδέν έργα (Ηχητικό)

    Ένας χρόνος έχει περάσει από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για...

    Κυριακή Γρίβα: «Ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συνείδηση κατά την τέλεση της πράξης του»

    Με την κατάθεση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ψυχιατρικής, τεχνικής σύμβουλου,...