Μάχη με τις αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών στην Αττική δίνουν τα τελευταία οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Αν και, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στα ορεινά της Πάρνηθας σε μία περιοχή που οριοθετείται ανάμεσα σε Κρυονέρι και Θρακομακεδόνες.
«Την τελευταία ώρα δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε έντονος καπνός» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Πέππας.
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας, πρόκειται για αναζωπύρωση η οποία ξέσπασε περίπου στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά της Τρίτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του.