Άλσος Φινόπουλου – Συνελήφθη 38χρονος για απόπειρα εμπρησμού

    Ημερομηνία:

    Μια ακόμα σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη αυτή την φορά, έγινε χτες το απόγευμα από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία στο πλαίσιο της επιφυλακής και επιτήρησης στην Αττική, για την πρόληψη εμπρησμών.

    Πρόκειται για έναν 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον 38χρονο, ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης που προσπαθούσε να κρύψει. Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και πραγματοποίησαν έλεγχο διαπιστώνοντας ότι κρατούσε αναπτήρα και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.

    Τι είχε μαζί του ο επίδοξος εμπρηστής

    Στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

    Σημειώνεται ότι χτες, μέσα σε ένα 24ωρο, από τις περιπολίες που έχει ενεργοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή εμπρησμών, με την συνεργασία και πολιτών οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο αντιλαμβάνονται, έγινα συνολικά 19 προσαγωγές υπόπτων. Οι 11 προσήχθησαν κατά την διάρκεια της μέρας και οι 8 τις βραδινές ώρες χτες. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία σε βάρος τους.

    Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης εξάλλου, συνελήφθη ο 47χρονος στην Πετρούπολη, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων και σε άλλα δύο σημεία στο άλσος.

    Με τον ίδιο τρόπο συνελήφθησαν σήμερα και οι τρεις νεαροί ελληνικής υπηκοότητας, που είχαν βάλει φωτιές στο άλσος στο Πέραμα. Για τους εμπρησμούς των νεαρών, στις 07.00 σήμερα το πρωί, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τους είδε – και η Ομάδα ΔΙΑΣ που έσπευσε στο σημείο, τους συνέλαβε επ’ αυτοφώρω.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος υποψηφίων αναδόχων γονέων από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

    Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας της Περιφέρειας Δυτικής...

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας για τη συμφωνία ΕΕ – MERCOSUR

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις...

    Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η αντίδρασή του μετά τις δηλώσεις της κόρης του για σεξουαλική παρενόχληση από συνεργάτη του

    Την αντίδραση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μετά τις δηλώσεις της κόρης του, Μαρίας...

    Ενισχύεται η άμυνα της Κύπρου: Ποιες χώρες στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις μετά την Ελλάδα

    Η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή,...