Αχαΐα: Γέμισαν δυο κλινικές covid-19 στην Πάτρα – Ο αριθμός των νοσηλευομένων

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Γέμισαν δύο Κλινικές κορονοϊού στα νοσοκομεία της Πάτρας. Ασταμάτητες οι εισαγωγές παιδιών για νοσηλεία, κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κυρίως μεταξύ νεαρών ατόμων. Τέταρτη, πανελλαδικά, η Αχαΐα σε επίπεδο επιδημιολογικού φορτίου.

    «Υπάρχει ταχύτατη διασπορά του ιού και αυτό αποτυπώνεται τόσο στις νοσηλείες όσο και στην καταγραφή των νέων κρουσμάτων. Είναι νεαρά άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών που επιστρέφουν από διακοπές» μας επισήμανε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

    Χθες στην Αχαΐα κατεγράφησαν 127 κρούσματα, 47 στην Αιτωλοακαρνανία και 38 στην Ηλεία.
    Πανελλαδικά, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 χθες ήταν 3.475.

    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν 226 και οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 ήταν 19.

    Χθες, οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας έφτασαν τους 51. Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 19 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και δύο στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 20 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού, τρία παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική και 6 στη ΜΕΘ.
    «Οι κλινικές μας γεμίζουν σταδιακά καθώς έχουμε σχεδόν καθημερινά νέες εισαγωγές. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα, σύντομα θα γεμίσουν όλες οι κλινικές και θα αναγκαστούμε και πάλι να πάρουμε άλλα μέτρα» υπογραμμίζει ο κ. Καρβέλης.  Ο ίδιος τονίζει για μία ακόμα φορά ότι είναι σημαντικό όσοι επιστρέφουν από διακοπές να υποβάλλονται σε έλεγχο.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σταθερά στην κορυφή ο Ολυμπιακός, τον καταδιώκουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός – Στο -10 ο ΠΑΟΚ

    Κερδισμένους και χαμένους είχε και η 21η αγωνιστική της Super...

    Ελληνοτουρκικό μπρα ντε φερ στις έρευνες για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου

    Ο γεωπολιτικός παράγοντας παραμένει η κυριότερη και  σοβαρότερη αβεβαιότητα για την υλοποίηση...

    Εννέα σεισμοί ανοιχτά της Σαντορίνης την τελευταία ώρα – Το μεσημέρι νέα συνεδρίαση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου

    Εννέα σεισμοί την τελευταία ώρα ανοιχτά της Σαντορίνης 03/02/2025 08:32 Δήμαρχος...

    Σεισμοί στη Σαντορίνη – Λέκκας: Σχεδόν απίθανο να έχουμε πάνω από 6 ρίχτερ

    Ο ομότιμος καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας...
    Best Shop