Σε… τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ρωσίας – Βρετανίας: Η Μόσχα ζήτησε από δημοσιογράφο του BBC να εγκαταλείψει τη χώρα

    Ημερομηνία:

    Η Ρωσία ζήτησε από δημοσιογράφο του BBC, που εργάζεται στη Μόσχα, να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε εκπνέει η ισχύς της βίζας της, σε αντίποινα για τη διακριτική μεταχείριση που θεωρεί ότι επιφυλάσσει η Βρετανία σε βάρος ρώσων δημοσιογράφων, μετέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, η κρατική τηλεόραση.

    Το τηλεοπτικό κανάλι Rossigya-24 μετέδωσε πως η Σάρα Ρέινσφορντ, μία από τους ανταποκριτές του BBC στη Μόσχα, κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα επιστρέψει στην πατρίδα της σε «μια συμβολική απέλαση», όπως την χαρακτήρισε το Rossiya-24.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη διαπίστευση της Ρέινσφορντ για να εργάζεται ως ξένη δημοσιογράφος στη Μόσχα, σε αντίποινα για το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανανεώνει ούτε εκδίδει βίζες για ρώσους δημοσιογράφους.

    Το BBC και η Ρέινσφορντ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως θα σχολιάσει για το θέμα αφού σχολιάσει πρώτα η Ρέινσφορντ.

    Η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε να κάνει άμεσα σχόλιο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μυστήριο τηλεφώνημα για χρυσό…από την Πάτρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%cf%8c%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7/

    Παπασταύρου για τη γεώτρηση στο Ιόνιο: Αν έχουμε εμπορικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα, παραγωγή από το 2030

    Ως «σημαντική ημέρα» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

    Δείτε φωτό: Με ποια Πατρινή εταιρεία…. “έπαθε πλάκα” ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θ. Λουλούδης;

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ad/

    Λίνα Μενδώνη: Ευθύνη του Δήμου Πατρέων τα σιντριβάνια

    Στην Πάτρα βρέθηκε η Υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδωνη για...