Σε… τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ρωσίας – Βρετανίας: Η Μόσχα ζήτησε από δημοσιογράφο του BBC να εγκαταλείψει τη χώρα

    Ημερομηνία:

    Η Ρωσία ζήτησε από δημοσιογράφο του BBC, που εργάζεται στη Μόσχα, να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε εκπνέει η ισχύς της βίζας της, σε αντίποινα για τη διακριτική μεταχείριση που θεωρεί ότι επιφυλάσσει η Βρετανία σε βάρος ρώσων δημοσιογράφων, μετέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, η κρατική τηλεόραση.

    Το τηλεοπτικό κανάλι Rossigya-24 μετέδωσε πως η Σάρα Ρέινσφορντ, μία από τους ανταποκριτές του BBC στη Μόσχα, κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα επιστρέψει στην πατρίδα της σε «μια συμβολική απέλαση», όπως την χαρακτήρισε το Rossiya-24.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη διαπίστευση της Ρέινσφορντ για να εργάζεται ως ξένη δημοσιογράφος στη Μόσχα, σε αντίποινα για το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανανεώνει ούτε εκδίδει βίζες για ρώσους δημοσιογράφους.

    Το BBC και η Ρέινσφορντ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως θα σχολιάσει για το θέμα αφού σχολιάσει πρώτα η Ρέινσφορντ.

    Η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε να κάνει άμεσα σχόλιο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Μαρία Κωνσταντάρου στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

    Το όνειρό της έκανε πραγματικότητα η Μαρία Κωνσταντάρου, καθώς βρέθηκε στο...

    Ο Χαράλαμπος Μπονάνος με τους εθελοντές πυροσβέστες

    Σε ανάρτησή του ο αν. Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος σημείωσε: Με...

    Ναυπακτία: Μετέφεραν 44 αρνιά και πρόβατα παραβιάζοντας τα μέτρα για την ευλογιά-Τρεις συλλήψεις

    Συλλήψεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και...

    Αγγελική Νικολούλη: Η ενόχληση με ερώτηση δημοσιογράφου στην πρεμιέρα της ταινίας του γιου της

    Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε χθες το βράδυ στην επίσημη πρεμιέρα της...