ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: “Μπλοκάρουν” κάθε μέρα τον Αγιο Βασίλειο! Πως μπορεί να γίνει “Μάτι” και να ‘χουμε θύματα

    Ημερομηνία:

    Κάθε καλοκαίρι, και μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έρχεται στο προσκήνιο ένα θέμα που απασχολεί δεκάδες κατοίκους και παραθεριστές στα παραθαλάσσια μέρη στα ανατολικά της Πάτρας.

    Ξεκινώντας από τον Άγιο Βασίλειο και φτάνοντας στον Ψαθόπυργο και στην Ροδινή. Οι δρόμοι ή καλύτερα ο κεντρικός παραθαλάσσιος δρόμος που υπάρχει στην κάθε μία από αυτές τις τοπικές κοινότητες είναι μονίμως μπλοκαρισμένοι.

    Από τα αυτοκίνητα που παρκάρει ο καθένας όπου θέλει, από την ανυπαρξία πάρκινγκ, αλλά και από τον κόσμο που υπάρχει, ο οποίος πηγαίνει για να κάνει το μπάνιο του σε έναν κοντινό προορισμό.

    Οι μπλοκαρισμένοι δρόμοι, σε περίπτωση μιας μεγάλης πυρκαγιάς, σαν και αυτή που ζήσαμε πριν από μερικές μέρες στη Δυτική Αιγιάλεια, σε συνδυασμό με τον πανικό και την έλλειψη ψυχραιμίας που υπάρχει συνήθως σε τέτοια περιστατικά, μπορεί εύκολα να γίνουν μοιραίοι.

    Με τους λόφους από πάνω δεν υπάρχουν περιθώρια διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στις Καμάρες όταν η φωτιά πλησίασε την θάλασσα και την παραλία, παραλίγο να είχαμε ένα τέτοιο σκηνικό, αλλά ευτυχώς οι αρχές αντέδρασαν με ψυχραιμία και έγκαιρα.

    Αφήστε που πέρα από τον κίνδυνο της φωτιάς δεν μπορεί να περάσει ασθενοφόρο, αν χρειαστεί η μεταφορά ενός ασθενούς. Η λύση, σύμφωνα με πολλούς, ειδικότερα για την περιοχή του Αγίου Βασιλείου όπου ο κόσμος σε καθημερινή βάση είναι αρκετός και η κατάσταση αυτή είναι μόνιμη, θα ήταν να μονοδρομηθεί η παραλιακή οδός.

    Η μονοδρόμηση της οδού, με την ταυτόχρονη δημιουργία χώρων για πάρκινγκ, θα έδινε μια σημαντική ανάσα στους κατοίκους και στους λουόμενους που ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στην παραλία για να κάνουν ένα μπάνιο.

    Ένα θέμα που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την περιοχή όταν υπήρχε ο Καποδιστριακός δήμος του Ρίου, αλλά από τότε μέχρι σήμερα το όλο ζήτημα έχει παγώσει. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να γίνει.

    (Οι φωτογραφίες είναι της Αναστασίας Ξυδή).

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πότε έρχονται τα πρωτοβρόχια

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες...

    Εικαστικό Εκπαιδευτικό Event από 5ο και 9ο ΕΠΑΛ Πάτρας

    Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του 9ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας...

    Βοιωτία: Η στιγμή της σύλληψης της 62χρονης Διευθύντριας του ΚΕΠ που έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη!

    Μια φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε σε χωριό στη Βοιωτία, όπου...

    Ρόδος: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης καταγγελίες για κακοποίηση ανήλικης από τον παππού της

    Ένας ηλικιωμένος άντρας, 83 ετών, κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την 8χρονη...