Ανεμβολίαστοι: Η κυβέρνηση εξετάζει για click away ή rapid test για τα ψώνια

    Ημερομηνία:

    Μπορεί αυτή τη στιγμή, έχοντας ανακοινωθεί όλα τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους, να μην συγκαταλέγονται ούτε καν να υπάρχουν σαν σκέψεις μέτρα στο λιανεμπόριο που θα περιορίζουν τους ανεμβολίαστους πολίτες ωστόσο, σε περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό, δεν αποκλείεται να δούμε νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αυτή τη φορά στον τρόπο που θα ψωνίζουν.

    Τέτοιοι περιορισμοί μπορεί αν είναι υποχρεωτικά rapid test και για το λιανεμπόριο ή επαναφορά του click away, σύμφωνα με ρεπορτά του Open, αυτή τη φορά όμως μόνο για μη εμβολιασμένους πολίτες.

    Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα των διακοπών καθώς οι εκδρομείς αφήνουν πίσω τουριστικούς προορισμούς, που είναι ήδη επιβαρυμμένοι επιδημιολογικά και επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, που σημαίνει οτι η ενισχύεται το ενδεχόμενο της διασποράς.

    Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση άλλωστε, επαναφέρει τα δωρεάν self test για ανεμβολίαστους πολίτες και συστήνει σε όλους να κάνουν.

    Αναλυτικότερα, ανακοινώθηκε η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο self test από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:
    Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
    Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
    Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βρούτσης: “Μετά από 23 χρόνια νέα εποχή για το Παμπελοποννησιακό” – Συνάντηση με Πελετίδη

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον αν. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων...

    Μπέσσυ Μάλφα: Είμαι ευτυχισμένη που οι κόρες μου, οι Σκιαδαρέσες, κάνουν αυτό που πιστεύουν

    Καλεσμένη στην παρέα του Buongiorno ήταν η Μπέσσυ Μάλφα. Όπως...

    Έξαλλος ο Τραμπ με Σάντσεθ, διακόπτει το εμπόριο με την Ισπανία, απαξιώνει τον Στάρμερ: «Δεν είναι και ο Τσώρτσιλ»

    Συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς στον Λευκό...