Οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για τους φοιτητές

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Για τους ξένους φοιτητές οι πόλεις με τα καλύτερα πανεπιστήμια αποτελούν συνήθως πόλο έλξης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια που οφείλει κανείς να λάβει υπόψιν προτού μετακομίσει προσωρινά ή ενδεχομένως μόνιμα σε κάποια νέα πόλη.

    Σύμφωνα με την κατάταξη της QS Quacquarelli Symonds, στην οποία συνυπολογίζονται οι επιδόσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και οι ευκαιρίες που δίνονται στους νέους αποφοίτους και συγκεκριμένα στους ξένους στη σχετική αγορά εργασίας, καλύτερη πόλη για να ζήσει κανείς σαν φοιτητής είναι το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την κορυφαία θέση για τρίτο συναπτό έτος. Αμέσως μετά ακολουθούν το Μόναχο, η Σεούλ, το Τόκιο, το Βερολίνο, η Μελβούρνη, η Ζυρίχη, το Σίδνεϋ, η Βοστώνη και το Μοντρεάλ.

    Το Μόναχο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση χάρη στην ποιότητα ζωής, την φιλική και χαλαρή κουλτούρα των Βαυαρών και το χαμηλό κόστος ζωής σε σχέση με αυτά που προσφέρει. Η Σεούλ στην τρίτη θέση φιλοξενεί 21 πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία καταλαμβάνουν υψηλότατες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ το Τόκιο επίσης μοιράζεται την τρίτη θέση λόγω του κοσμοπολίτικου τρόπου ζωής και των 12 κορυφαίων πανεπιστημίων του.
    Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Βερολίνο για την ιστορία, την νυχτερινή ζωή και το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του. Αμέσως μετά βρίσκεται η Μελβούρνη χάρη στην διαφορετικότητα των φοιτητών που συγκεντρώνει. Την έβδομη θέση καταλαμβάνει η Ζυρίχη εξαιτίας της ισορροπίας που πετυχαίνει μεταξύ αστικής ζωής και επαρχίας.

    Το Σίδνεϋ κατατάσσεται στην 8η θέση χάρη στη διαφορετικότητα, στους χώρους πρασίνου, καθώς και στην ομορφιά του αστικού τοπίου, ιδίως του λιμανιού της πόλης. Στην ένατη θέση βρίσκονται μαζί η Βοστώνη και το Μοντρεάλ. Το Μοντρεάλ αποτελεί πολιτισμικό επίεκεντρο και οι φοιτητές το εκθειάζουν χάρη στην ατμόσφαιρα που αποδέχεται την διαφορετικότητα. Η Βοστώνη, τέλος, βρίσκεται στη λίστα διότι φιλοξενεί το Harvard και το MIT.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΦΩΤΟ: Οι Πατρινοί καρναβαλιστές μάγεψαν το Βιαρέτζιο

    Την μαγεία και την ομορφιά του Πατρινού Καρναβαλιού μετέφερε...

    Βρέθηκε ο οδηγός της Bentley που παρέσυρε τη σύντροφο του Κωνσταντίνου Αργυρού

    Νέα δεδομένα στην υπόθεση της παρολίγον παράσυρσης της Αλεξάνδρας Νίκα, συζύγου του...
    Best Shop