ΠΑΤΡΑ: Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: Θα ψάχνουν και social media για αντιεπιστημονικές θεωρίες

    Ημερομηνία:

    Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν αντιεπιστημονικές απόψεις και πρακτικές που προέρχονται κυρίως από κακή εκτίμηση ή έλλειψη γνώσης ή συστηματική παραποίηση των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη νόσο COVID-19 ή με τα εμβόλια κατά της νόσου.   

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται την επιστήμη όπως εκφράζεται αρμοδίως και τον θεράποντα ιατρό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία (>95%) των ιατρών εμπιστεύονται και συστήνουν τον εμβολιασμό ως το κυρίαρχο όπλο κατά της πανδημίας.

    Παράλληλα επισημαίνεται ότι οποιοσδήποτε ιατρός εκφράζει αντιεπιστημονικές απόψεις παραβιάζει τον όρκο του, την επαγγελματική του υπόσταση και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

    Ο Ι.Σ. Πατρών σήμερα απευθύνεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει κατά όλων όσων εμπλέκονται δημοσίως σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις και διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες σε ιατρικά – επιστημονικά θέματα, με δυνητικές αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και στην έκβαση της πανδημίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα Δημοκρατία: 9 fake news για το εργασιακό νομοσχέδιο

    Για 9 fake news της αντιπολίτευσης για το νέο εργασιακό...

    Μυρμήγκια: Το κόλπο για να τα διώξετε οριστικά από το σπίτι σας με 1 φυσικό υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σας

    Τα μυρμήγκια μπορεί να γίνουν μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι....

    Ιωάννα Τούνη: «Έχω λίγο OCD» – Η αποκάλυψη που έκανε μέσω του Instagram

    Η Ιωάννα Τούνη θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους...

    Τραπεζικές συναλλαγές: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο για τους Ευρωπαίους πολίτες

    Αλλαγές έρχονται στις τραπεζικές μεταφορές χρημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2025,...