ΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές ανεμβολίαστων για rapid test! Πάνω από 4 ώρες η αναμονή! ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Τα υποχρεωτικά rapid test που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για να πάνε στην δουλειά τους εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιούργησαν τεράστιες ουρές τόσο στο Επιμελητήριο Αχαϊας και το Νότιο Πάρκο, όσο και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της Πάτρας. Ο χρόνος αναμονής για ένα rapid test σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε και τις 4 ώρες! Οι ανεμβολίαστοι περίμεναν από νωρίς το πρωί της Κυριακής να φθάσει η σειρά τους, ενώ οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες. Κάποιοι έθεταν ακόμη και ζήτημα “υγειονομικής βόμβας” αφού σε ορισμένες περιπτώσεις… δεν τηρούνταν τα μέτρα. Επίσης δεν φορούσαν όλοι μάσκες όπως το πρωτόκολλο απαιτεί για περιπτώσεις συνωστισμού.

    Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο

    • Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να κάνουν ένα υποχρεωτικό rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.
    • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, καθώς και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα πρέπει να κάνουν 2 υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του εργαζομένου. Τα τεστ θα ελέγχονται με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.
    • Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 σελφ τεστ την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν.
    • Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα με δαπάνη του ιδίου του φοιτητή.
    • Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες υποχρεούνται σε 1 εργαστηριακό rapid test 48 ώρες πριν το ταξίδι. Οι ανήλικοι ταξιδιώτες μέχρι 12 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει self test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι.
    • Τα rapid test θα γίνονται σε ιδιωτικό εργαστήριο.

    Διευκρινίζεται πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές. Οι ΚΟΜΥ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο από εμβολιασμένους ή ανθρώπους με συμπτώματα.

     

    ΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές ανεμβολίαστων για rapid test! Πάνω από 4 ώρες η αναμονή! ΦΩΤΟ

     

    Αγίου Ανδρέου

    ΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές ανεμβολίαστων για rapid test! Πάνω από 4 ώρες η αναμονή! ΦΩΤΟ

    Επιμελητήριο ΑχαϊαςΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές ανεμβολίαστων για rapid test! Πάνω από 4 ώρες η αναμονή! ΦΩΤΟ

     

    ΝοταράκαιΑρέθαΠΑΤΡΑ: Τεράστιες ουρές ανεμβολίαστων για rapid test! Πάνω από 4 ώρες η αναμονή! ΦΩΤΟ

     

    Νότιο Πάρκο

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι της στην Σαντορίνη

    Η Ιωάννα Τούνη μας δείχνει το sexy μαύρο μπικίνι...

    Τιμές-ρεκόρ σε κοτόπουλο και γαλοπούλα: Πώς επιβαρύνονται τα ελληνικά νοικοκυριά

    Τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα , έχουν πλέον γίνει σχετικά ακριβά...

    Αυτή είναι η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους οδηγούς

    Η Νορβηγία παραμένει η ασφαλέστερη ευρωπαϊκή χώρα για τους χρήστες του οδικού δικτύου, με...

    ΠΑΤΡΑ: Αλλο ένα επικίνδυνο κτίριο από τα… αμέτρητα της πόλης

    Ένα ακόμα κτίριο κινδύνου, στην οδό Πανεπιστημίου. Βρίσκεται σε...