Γεραπετρίτης: Ο νέος πλούτος θα διανέμεται στους πολίτες – Διευκρινίσεις για ρεύμα

    Ημερομηνία:

    «Ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση ένα λογο δικαιοσύνης», δεσμεύθηκε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον απόηχο των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

    Ο υπουργός εξήγησε ότι – με βάση τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ –  δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, καθώς την περίοδο της πανδημίας δεν υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους, διατήρησαν ακέραιο το μισθό τους. Σημείωσε μάλιστα ότι με τη μείωση της φορολογίας υπήρξε γενικότερη αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον τρόπο που κατανέμεται ο νέος πλούτος της χώρας.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για πολίτικη συναίνεση, τόνισε ότι στη χώρα δημιουργούνται δύο πόλοι, της λογικής που εκφράζει ο πρωθυπουργός και του αλόγου, που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, τις ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες των επόμενων γενεών.

    Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «η συναίνεση προϋποθέτει τον κοινό ορθό λογο, και δεν υπάρχει κοινός ορθός λόγος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

    Σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, τόνισε ότι στόχος του μέτρου είναι να μπορέσουν τα παιδία να αξιοποιήσουν περιούσιες που λιμνάζουν, καθώς δεν μπορούν να τους τις μεταβιβάσουν οι γονείς τους

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενεργείας, όχι μόνο τη ΔΕΗ, και σημείωσε ότι με την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στα τιμολόγια.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για όλους τους καταναλωτές, σε όλες τις εταιρείες ενεργείας.

    Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ τόνισε πως πέτυχε ένα εξαιρετικά υψηλό τίμημα, και μάλιστα χωρίς να δοθεί το μάνατζμεντ της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ιδιωτικοποιήθηκε για 2,15 δισεκ. ευρώ όταν συνολικά η ΔΕΗ αποτιμάται στα 2,3 δισεκ. ευρώ.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    Στις 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2025, οι οποίες...

    Στεγαστικό και εμπορικές τιμές «παγώνουν» τις αντικειμενικές έως και το 2027

    Η εκτόξευση των εμπορικών τιμών ακινήτων σε όλη τη χώρα έχει οδηγήσει...

    To σέξι φετίχ της Μπεζαντάκου σε δημοπρασία

    Χαμός με τη Στέλλα Μπεζαντάκου και το «μπλουζάκι της» στη Θεσσαλονίκη. Ενα t-shirt με...

    Ο γιος της Αχτσιόγλου και του Τζανακόπουλου έσβησε κεράκια παρέα με τον… Spider-Μan

    Ο… Spider-Man Aρης έγινε τεσσάρων ετών και λίγο πρoτού έρθει στη...