Τι αλλάζει στη φορολοταρία: «Εκτοξεύονται» τα ποσά έως 50.000 ευρώ

    Ημερομηνία:

    Σημαντικές αλλαγές έρχονται στον «θεσμό» της φορολοταρίας, την κλήρωση που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ κάθε μήνα με στόχο να ενισχύσει τη χρήση πλαστικού χρήματος, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη φοροδιαφυγή.

    Στη φορολοταρία της ΑΑΔΕ το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών που λαμβάνονται στο πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, ως εξής:

    Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
    Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
    Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
    Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ. Π.χ. για συνολικό άθροισμα συναλλαγών τριακοσίων (300) ευρώ, αντιστοιχούν διακόσιοι (200) λαχνοί.

    Μέχρι σήμερα, σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί λαχνοί και 1.000 αναπληρωματικοί που αριθμούνται σε 1ο, 2ο έως 1000ό. Το χρηματικό έπαθλο είναι τα 1.000 ευρώ, τα οποία πιστώνονται στον λογαριασμό που έχει δηλώσει στο TAXISnet.

    Τι αλλάζει πλέον στη φορολοταρία: «Εκτοξεύονται» τα έπαθλα

    Ανάμεσα στα 24 μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν και η αναμόρφωση του πλαισίου της φορολοταρίας.

    Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με το ισχύον σύστημα 1.000 τυχεροί κερδίζουν κάθε μήνα από 1.000 ευρώ, με το ετήσιο κόστος να υπολογίζεται στα 12 εκ. ευρώ.

    Με τις αλλαγές που προωθούνται:

    • Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.
    • Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.
    • Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα Ζηλανδία: Σε φυλάκιση 17 ετών καταδικάστηκε γυναίκα που σκότωσε τα δύο παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες

    Σε ποινή κάθειρξης 17 ετών καταδικάστηκε μια γυναίκα στη Νέα...

    Δημήτρης Γκοτσόπουλος: «Πιστεύω στον Θεό, δεν έχω ανάγκη να δω θαύματα για να πιστέψω…»

    Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, πρωταγωνιστής της σειράς «Άγιος Έρωτας», βρέθηκε καλεσμένος...

    “Σώθηκαν” 1646 οικογένειες της Πάτρας – Ολοκληρώθηκε το έργο της ΔΕΥΑΠ – φωτο

    Από την ΔΕΥΑΠ γίνεται γνωστό ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η...

    Πάτρα: Καταγγελία για το ατύχημα στην ΒΙΠΕ

    Το Σωματείο Μετάλλου Πάτρας καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα...