Η μεγαλύτερη μαζική σφαγή δελφινιών στην ιστορία: Σκότωσαν 1.428 δελφίνια για ένα έθιμο!- Προσοχή, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Μια μεγάλη σφαγή χιλιάδων δελφινιών σημειώθηκε για άλλη μια χρονιά στις ακτές των Νησιών Φερόε, στο πλαίσιο του ετήσιου αιματηρού εθίμου Grindadrap, το οποίο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, όταν οι Βίκινγκς άρχισαν να εγκαθίστανται σε νησιά του Βόρειου Ατλαντικού.

    Φέτος, οι «κυνηγοί» στα Νησιά Φερόε έσφαξαν 1.428 δελφίνια μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε μια από τις μεγαλύτερες ανάλογες σφαγές στην ιστορία, «βάφοντας» κόκκινη τη θάλασσα από το αίμα των θηλαστικών που είχαν παρατάξει στην παραλία. Συγκεκριμένα, αλιευτικά σκάφη οδήγησαν τα δελφίνια του Ατλαντικού προς την ακτή του Skálafjørður, όπου άνδρες τα περίμεναν στα ρηχά με γάντζους, μαχαίρια και λόγχες…

    Το Grindadrap παραμένει η μόνη μορφή φαλαινοθηρίας που υπάρχει ακόμα στη Δυτική Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία των Νησιών Φερόε, οι κάτοικοι μπορούν, επίσης, να «κυνηγήσουν» συγκεκριμένα είδη φάλαινας και φώκιας. Το κρέας και το λίπος από τα σφαγμένα θαλάσσια θηλαστικά, χρησιμοποιούνται για παρασκευή φαγητού.

    Η φετινή μαζική σφαγή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στα Νησιά Φερόε, με συνέπεια να προκαλέσει τις αντιδράσεις οργανώσεων και ακτιβιστών για την προστασία των ζώων. Μάλιστα, η περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Sea Shepherd» ανέφερε πως οι σφαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων των 8.000 φαλαινών και δελφινιών την τελευταία δεκαετία.

    GYMALL

    «Κανένα από τα προηγούμενα κυνήγια δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συνέβη αυτό το Σαββατοκύριακο», καταγγέλλει από την πλευρά της η οργάνωση Blue Planet Society και προσθέτει, «η προηγούμενη μεγαλύτερη σφαγή είχε σημειωθεί το 2013 όταν θανατώθηκαν 430 δελφίνια».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του Ανδρέα Φ.

    Όλα δείχνουν ότι θα έχει και συνέχεια η υπόθεση...

    ΠΑΤΡΑ: Εκλεισε μία από τις πιο διάσημες ψησταριές στην πόλη – ΦΩΤΟ

    Μία επχιείρηση που ταύτισε το όνομά της με την...

    Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έφτιαξε πορτρέτο του Ιησού – Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θεωρούσαμε

    Όταν σκεφτόμαστε τον Ιησού Χριστό, ίσως ασυναίσθητα, η εικόνα που...

    Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της – «Τον είχε χτυπήσει ξανά τα Χριστούγεννα»

    Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης ζήτησε και έλαβε...