Άραξος: Κλείνει κοντά στους 50.000 η επιβατική κίνηση για τη φετινή τουριστική σεζόν

    Ημερομηνία:

    Στους 47 με 48.000 έχει φτάσει ο αριθμός των επιβατών που έχουν ταξιδέψει μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, ξεπερνώντας έτσι σε μεγάλο βαθμό το σύνολο της επιβατικής κίνησης του 2020.

    Ο αριθμός ολόκληρης της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου που αναμένεται να κλείσει στις αρχές Οκτωβρίου, με τις τελευταίες πτήσεις που θα ταξιδέψουν μέσω του Αράξου, θα συγκλίνει κοντά στους 49 με 50.000, με δεδομένο ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει μία αισθητή μείωση των επισκεπτών στην περιοχή μας, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα.

    Ο δείκτης των 50.000 επιβατών με τον οποίο αναμένεται να κλείσει η τουριστική περίοδος για τον Άραξο είναι ένας αριθμός διπλάσιος από αυτόν του 2020, τότε που η αντίστοιχη επιβατική κίνηση έφτασε μόλις τους 18.000. Απέχει όμως αρκετά από την κίνηση που είχε το αεροδρόμιο του Αράξου τις εποχές πριν από την πανδημία.

    Φλίγκος

    Το 2019 η επιβατική κίνηση στον Άραξο έφτασε στο σύνολο της τους 165.000 επιβάτες, παρόλο που προς το τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, το αεροδρόμιο είχε κλείσει για μία εβδομάδα περίπου εξαιτίας της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει και η οποία του είχε προκαλέσει ζημιές.

    Αν δεν υπήρχε η φωτιά, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του Αράξου, Γιώργο Γκουβίτσα, ο αριθμός της επιβατικής κίνησης θα ξεπερνούσε τους 190.000 και θα πλησίαζε τους 200.000.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κατερίνα Καινούργιου: Η πρεμιέρα στις 15 Σεπτεμβρίου και οι νέοι συνεργάτες

    Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει στον Alpha για 5η χρονιά, από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις...

    Παντρεύτηκε ηθοποιός από τον «Παράδεισο κυριών»

    Κι άλλος γάμος στη σόουμπιζ έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο....

    «Κουμπαριά» του Στράτου Τζώρτζογλου με τη μαφία – Τον πάντρεψε αρχινονός της Κρήτης

    Αδελφικός φίλος του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου είναι ο ένας από...