Άρειος Πάγος: “Άμεσες παρεμβάσεις για τις μηνύσεις αρνητών σε βάρος εκπαιδευτικών”

    Ημερομηνία:

    Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελέων πρωτοδικών και εφετών όλης της επικράτειας ζητάει με παραγγελία του ο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών του κορονοϊού.

    Φλίγκος

    Πρόκειται για αρνητές – γονείς, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαρής ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι εν λόγω ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

    ICECAP

    Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητάει η παρέμβαση των εισαγγελικών λειτουργών να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Το έναυσμα για την αποστολή της παραγγελίας του κ. Ζαχαρή έδωσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

    Η βουλευτής «καυτηρίασε» το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Το 90% των οδηγών δεν αντέχει χωρίς κινητό στη διαδρομή

    Ανησυχητικά ευρήματα για τη συμπεριφορά των οδηγών προκύπτουν από...

    Πάει η απιστία σύννεφο: Αυτή η χώρα είναι πρωταθλήτρια

    Σύμφωνα με διεθνή μελέτη για την απιστία, η οποία...

    Αυτές είναι οι 7 πιο υγιεινές τροφές του πλανήτη

    Αντί να «φορτώνουμε» τον οργανισμό μας με συμπληρώματα διατροφής...

    ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: 45.000 λιγότερα πρωτάκια τον Σεπτέμβριο

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σιωπηλή κρίση που δεν περιορίζεται...