ΠΑΤΡΑ: Τι απέγιναν οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων;

    Ημερομηνία:

    Αγοράστηκαν, πληρώθηκαν αλλά   παραμένουν στις αποθήκες του δήμου Πατρέων. Ο λόγος για τα υπόγεια συστήματα κάδων απορριμμάτων που προμηθεύτηκε ο Δήμος από το 2009. Και ποιος δεν θυμάται εκείνες τις ημέρες της παρουσίασης με πρωταγωνιστή τον τότε Δήμαρχο Ανδρέα Φούρα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αντώνη Δεμαρτίνο. Εγκαταστάθηκαν μόνο τα δύο απ’ αυτά, τα οποία όμως παραμένουν ανενεργά. Πριν από 12 χρόνια ο Δήμος είχε αγοράσει δέκα τέτοια υπόγεια συστήματα. Τα δύο διπλά συστήματα δοκιμάστηκαν -με επιτυχία έλεγε η τότε δημοτική αρχή- και εγκαταστάθηκαν στη συμβολή της Αγίου Ανδρέου με την Αγίου Νικολάου (πλατεία Τριών Συμμάχων). Τα υπόλοιπα συστήματα προορίζονταν για την πλατεία Γεωργίου, τη συμβολή Μαιζώνος και Ερμού, την Τριών Ναυάρχων, την Κορίνθου και τη Ρήγα Φεραίου.

    Μετά την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο, τα υπόγεια συστήματα αποσύρθηκαν στην Ξερόλακκα και ο σχεδιασμός για την τοποθέτησή τους εγκαταλείφθηκε. Δεν εξηγήθηκε για ποιους λόγους δεν προχώρησε η εγκατάστασή τους, αλλά η προμήθεια και η πληρωμή των κάδων είναι ένα αντικειμενικό γεγονός.

    Ο κάθε κάδος χωράει 1.100 λίτρα απορριμμάτων και διαθέτει μεταξύ άλλων σύστημα ψεκασμού για την αποφυγή της δυσοσμίας, αλλά και αυτόματη ασφάλεια, όταν γεμίζει, ώστε να μην δέχεται άλλα σκουπίδια.

    Ανάλογα συστήματα έχουν τοποθετηθεί σε άλλες ελληνικές πόλεις όπως η Λάρισα, η Κομοτηνή κ.ά. Το κάθε υπόγειο σύστημα αποτελεί ενιαία κατασκευή και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τέσσερις κάδους απορριμμάτων 1.100 λίτρων σε διάταξη δύο επί δύο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέσος μεικτός μισθός: Πού θα κυμανθεί το 2026 στην Ελλάδα

    Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026 προβλέπει ότι τα έσοδα από τον φόρο...

    Ο «Mr Celebrity Skin» μίλησε για τη συνεργασία του με τη Μάρα Δαρμουσλή

    Στο καθιερωμένο φιλανθρωπικό show της Κρίστι Κρανά, που πραγματοποιήθηκε...

    Η «Απαγωγή» – θρίλερ που κόβει την ανάσα διά χειρός Νικολούλη

    Η οικοδέσποινα μιας από τις μακροβιότερες εκπομπές της ελληνικής...

    Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

    Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το...