Ρεκόρ εμπλοκών: Δόγμα «μηδενικής ανοχής» από την Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο

    Ημερομηνία:

    Η πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων σκληραίνει έτι περισσότερο την στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, υιοθετώντας το δόγμα της «μηδενικής ανοχής», απαντώντας δυναμικά σε κάθε πρόκληση.

    Έτσι, μπορεί ο Σεπτέμβριος να κινήθηκε σε σχετικά «βατά» επίπεδα παραβιάσεων (σ.σ. που δεν νοείται ως κανονικότητα στο ελάχιστο αυτό που βιώνουμε), ωστόσο τα ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε ρεκόρ αναχαιτίσεων χωρίς μάλιστα να έχει σημειωθεί περαιτέρω κλιμάκωση, με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών.

    Τα νούμερα αποτυπώνουν ανάγλυφα το νέο δόγμα που έχουν υιοθετήσει στην Πολεμική Αεροπορία και που φέρνουν σε πέρας – όποτε κληθούν – οι Έλληνες πιλότοι.

    Πολεμική Αεροπορία εμπλοκές

    Τον Σεπτέμβριο, χωρίς να έχει κλείσει ακόμη ο μήνας, μέχρι τις 24 είχαν σημειωθεί 180 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

    Τα ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν στις αναχαιτίσεις κατέληξαν σε 15 περιπτώσεις να έχουν πάρει την «ώρα 6» (όπως λένε στην γλώσσα τον αεροπόρων το πίσω μέρος του προπορευόμενου αεροπλάνου) των Τούρκων, με τα ραντάρ να τους έχουν λοκάρει σε «κατάσταση κατάρριψης».

    Οι εμπλοκές του Σεπτεμβρίου χτύπησαν ρεκόρ χρονιάς, και μάλιστα είναι κατά 2 περισσότερες εν σχέσει με τον Μάρτιο, που είχαμε 13 εμπλοκές έναντι 126 παραβιάσεων και 10 εμπλοκές τον Μάιο έναντι 418 παραβιάσεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ελένη Βουλγαράκη για την προσωπική της ζωή: «Έχω σκεφτεί τον γάμο»

    Για την προσωπική της ζωή μίλησε η Ελένη Βουλγαράκη, αποκαλύπτοντας...

    Μετά τις μωβ και οι γαλάζιες μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – Οι διαφορές τους και τα χαρακτηριστικά τους

    Ανησυχία σε όσους ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές...

    Οι 3 συνήθειες που μας γερνούν ήδη από τα 35 μας

    Το κλασικό «μια ζωή την έχουμε» έχει συνοδεύσει αμέτρητες...

    Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση

    Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας...