Μαζαράκι: Τιμήθηκαν τα 200 χρόνια της επανάστασης

    Ημερομηνία:

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Επετειακής Έκθεσης «Λευτεριά: ἀπ΄ τά κόκκαλα βγαλμένη τῶν Ἑλλήνων τά ἱερά» που διοργάνωσε η Κοινότητα Μαζαρακιου με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

    Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρος Μυλωνάς, μιλώντας τόσο για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κοινότητα Μαζαρακίου αναφορικά με την ανάδειξη της συμβολής των Μαζαρακιωτών στην Επανάσταση του 1821 όσο και για την γενικότερη παρουσία της στα ζοφερά χρόνια της σκλαβιάς.

    Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος ανάδειξης και διαφύλαξης Τοπικού Πολιτισμού Τάσος Αθανασόπουλος παρουσίασε τα αρχειακά τεκμήρια, ενώ η Αργυρώ Λοτσάρη, από το τμήμα πολιτιστικών του Δήμου περιέγραψε την Μαζαρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι έχει δεχθεί ηπειρώτικες επιρροές.

    Παράλληλα, η εκδήλωση διανθίστηκε από λαογραφικό υλικό προερχόμενο από τον υλικό, τον κοινωνικό και τον πνευματικό βίο των Μαζαρακιωτών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι  Αντιδήμαρχοι Κ. Ορλώφ, Γρ. Μάλλιαρης, Κ. Παλαιολόγος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Κουνάβης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Γκοτσόπουλος και Σπ. Δημόπουλος, καθώς επίσης και η γραμματέας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Νικολίτσα Σουλούκου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης, τέλος, την είχε η Ροδία Καραμπελιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στο κλείσιμο της 9ης Έκθεσης Patras IQ 2026

    Εγραψε η βουλευτής Αχαϊας Χριστίνα Αλεξοπούλου: Χθες το βράδυ,...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Πώς τα ΕΚΑΜ μπαίνουν σε σπίτι στον Πύργο για διακινητές ναρκωτικών

    Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών...

    Οι «Αποκαλύψεις» γιορτάζουν τον Θανάση Κατερινόπουλο

    Μια όμορφη και συγκινητική έκπληξη περίμενε σήμερα τον δικό...