Μητσοτάκης από Σάμο: Να καταλήξει η ΕΕ σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου

    Ημερομηνία:

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε πριν από λίγο στη Σάμο, ο οποίος επισκέπτεται τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, στην θέση «Ζερβού» και το παλιό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης και ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Βαθύτατα ευρωπαϊκό χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο.

    Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να εξαντλείται στη χρηματοδότηση αυτής της υπερσύγχρονης δομής, αλλά πρέπει να καταλήξει σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, που θα επιμερίζει με δίκαιο τρόπο τις ευθύνες διαχείρισης του σύνθετου αυτού προβλήματος.

    Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πειστούν να αλλάξουν στάση και να συνεισφέρουν, εκείνες οι ευρωπαϊκές χώρες που νομίζουν ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά.

    «Σήμερα μια σημαντική ημέρα για το νησί, μια ακόμα επιβεβαίωση ότι αυτή η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Το είπαμε, το κάναμε. Η δομή της ντροπής κλείνει, η νέα λειτουργεί ήδη ο χώρος αυτός αμφιθεατρικός πανέμορφος παραδίδεται στην τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eνδοοικογενειακή βία: Η διάταξη – ασπίδα του Υπ. Δικαιοσύνης που θωρακίζει την γιατρό που έκανε τις αποκαλύψεις για τον γνωστό ποινικολόγο

    Αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος...

    Ηνωμένο Βασίλειο: Kατολίσθηση για τους συντηρητικούς προβλέπουν δυο νέες δημοσκοπήσεις

    Με εκλογικό αφανισμό κινδυνεύουν οι Τόρις καθώς δύο δημοσκοπήσεις...

    Ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός από πηγάδι

    Νεκρός εντοπίστηκε στις 1:30μ.μ σε παραλία κοντά στο παλιό...

    Κρήτη: «Έλουσαν» νεόνυμφο ζευγάρι με δεκάδες κιλά ρυζιού που το μετέφεραν με… φορτωτή – ΒΙΝΤΕΟ

    Στην υπερβολή του αποφάσισαν να τηρήσουν το έθιμο του...