Δήμος Καλαβρύτων: Εργα ανάπλασης παραδοσιακών κτιρίων στην Κλειτορία

    Ημερομηνία:

    Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 οι  εργασίες στα πλαίσια του έργου: «Ανάδειξη όψεων χαρακτηριστικών παραδοσιακών κτιρίων κέντρου οικισμού Κοινότητας Κλειτορίας», εντός της περιοχής που ορίζεται : από οικία Λατάνη έως διασταύρωση Νεκροταφείου και από οικία Μπόμπα Δ. εώς κτίριο Μαρώση (πρώην Εφορεία) στην Κοινότητα Κλειτορίας Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας.

    Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου ο Δήμος Καλαβρύτων προσκάλεσε σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 8328/6-11-2019 πρόσκληση, κάθε ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη εντός των προαναφερθέντων ορίων, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή του στο έργο αυτό.
    Το έργο περιλαμβάνει αμμοβολή των όψεων (αφαίρεση τυχών παλιών επιχρισμάτων) αποκάλυψη της πέτρινης κατασκευής και επιμελημένο αρμολόγημα αυτής. Σκοπός των εργασιών είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα της αλλά και την ντόπια τεχνοτροπία κατασκευής  λιθοδομών που στις περισσότερες περιπτώσεις χρονολογούνται περίπου ένα αιώνα.
    Παράλληλα και με αφορμή την αμμοβολή των όψεων θα δοθεί η ευκαιρία για μακροσκοπικό έλεγχο στατικής επάρκειας των κατασκευών. Η δαπάνη των εργασιών θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
    Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 13 ημέρες; (4 με 5 ημέρες περιμετρικά της πλατείας και 7 με 8 ημέρες στα υπόλοιπα κτήρια). Ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων και των ιδιοκτητών καταστημάτων για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν κατά τη εκτέλεση του έργου (σκόνη, ηχορύπανση κ.λ.π.) πιστεύοντας ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε νέα δίκη οι δολοφόνοι του Μένη Κουμανταρέα 11 χρόνια μετά – Υπάρχουν ελαφρυντικά;

    Μνήμες από την άγρια δολοφονία του σπουδαίου λογοτέχνη Μένη Κουμανταρέα μέσα...

    Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Ελλάδας για τα ΕΛ.ΤΑ. που υιοθετήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο

    Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου,...

    Πάτρα: Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου για το νέο εργατικό ατύχημα

    Το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας σε ανακοίνωσή του σημειώνει: Ένας...

    Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο καλεί την Κίμπερλι

    Με που ήρθε στην Ελλάδα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πρωταγωνιστεί...