Ο κ. Νίκος επισκέφθηκε πρόσφατα το Καραμανδάνειο μια και εκεί χρειάστηκε να νοσηλευθεί το παιδί του. Ένα μικρό αγόρι. Το φωτογραφικό υλικό αναδεικνύει τις ελλείψεις σε υποδομές του συστήματος υγείας. Αναμφισβήτητα το Καραμανδάνειο είναι ένα παλιό Νοσοκομείο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείπεται στην τύχη του.
Όπως μας επισημαίνει πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών υπάρχουν γυμνά καλώδια και πρίζες, βάσεις για το οξυγόνο πάνω από το κρεβάτι ετοιμόρροπες, δεν έχει κουρτίνες, καπάκι στην τουαλέτα λείπει δεν υπάρχει σαπούνι για τα χέρια καίτοι ζούμε σε χρονική περίοδο covid οπότε το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο ενώ και οι τοίχοι ξεφλουδίζουν! «Ολόκληρα κομμάτια τοίχων φεύγουν. Κάποιο μικρό παιδί μπορεί να αρχίσει να τα τρώει» μας επεσήμανε.
Εκτός όμως από το κτιριακό πρόβλημα και η ίδια η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών είχε επισημάνει διάφορα ζητήματα εν μέσω covid: «Η νοσηλεία ύποπτων περιστατικών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτ.Ελλάδας, διενεργείται κάτω από προβληματικές -επικίνδυνες συνθήκες. Διατίθενται 6 μικροί θάλαμοι (12 κλίνες), χωρίς επιτοίχια παροχή οξυγόνου ούτε αρνητική πίεση και μάλιστα χωρίς τουαλέτα και στους οποίους δεν μπορεί να εισέλθει φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και λόγω μεγέθους, αλλά και λόγω του ότι το μοναδικό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα χρησιμοποιείται στο Τ.Ε.Π του νοσοκομείου για εξυπηρέτηση των υπόπτων περιστατικών. Επιπλέον , ο χώρος επικοινωνεί με το εφημερείο των ιατρών της παιδιατρικής κλινικής αλλά και ο ανελκυστήρας χρησιμοποιείται και από τα μαγειρεία με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακά»!
Οι γιατροί έχουν επισημάνει και τα εξής σε σχέση με την «φιλοξενία» των μικρών ασθενών: Η κατάσταση στο χώρο των ΤΕΠ είναι παραμελημένη. Συνήθως υπάρχει ένας μόνο διαθέσιμος ιατρικός χώρος εξέτασης των ασθενών, χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό (οξύμετρα , στηθοσκόπια ,μέτρα ατομικής προστασίας), η τακτική καθαριότητα του οποίου σταματάει μετά τις 12πμ , σε αντίθεση με την προσέλευση των υπόπτων περιστατικών που συνεχίζεται. Επιπλέον ο χώρος αναμονής των μικρών ασθενών βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, χωρίς να έχει προβλεφθεί κάποια προστασία από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες»!
Να θυμίσουμε ότι προ ημερών υπήρξε παρέμβαση για το Καραμανδάνειο και από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος εξήγγειλε την προσπάθεια που γίνεται για μετατροπή του «Θώρακος» σε ένα σύγχρονο παιδιατρικό Νοσοκομείο!
εφημεριδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ