ΠΑΤΡΑ: Κρίσιμη εβδομάδα για την πανδημία! Τι εκτιμούν οι επιστήμονες

    Ημερομηνία:

    PSIFIOPOIISI

    «Καμπανάκι» κινδύνου έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και στους επιστήμονες που ασχολούνται με τα ζητήματα της δημόσιας υγείας η αύξηση των κρουσμάτων που υπάρχει στην Αχαΐα το τελευταίο τριήμερο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

    Η αρχή έγινε με τα 96 κρούσματα της Παρασκευής, αριθμός μολύνσεων που είχε να σημειωθεί από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα 74 κρούσματα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή είχαμε 55 νέες μολύνσεις αριθμός εξίσου υψηλός με δεδομένο ότι είχαμε αργία.

    GYMALL

    Σύμφωνα τις υγειονομικές αρχές αυτή η  εβδομάδα θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για την υγειονομική πορεία της Αχαΐας, καθώς θα επιβεβαιώσει ή όχι αν μπαίνουμε σε μία νέα σελίδα που θα φέρει μία έξαρση του ιού, μετά την ύφεση που έζησε η περιοχή κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

    Αν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και μπούμε εντέλει σε ένα νέο τούνελ, τότε αυτό προφανώς και θα έχει τις επιπτώσεις του για ορισμένες πτυχές της οικονομίας που ίσως να επανεξεταστούν, έστω και αν δεν οδηγήσουν σε μίνι lockdown τα οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση πλέον έχουν καταργηθεί.

    Μη ξεχνάμε ωστόσο ότι οι ελευθερίες στους κλειστούς χώρους για τους  εμβολιασμένους είναι μία απόφαση που θα εξακολουθεί να ισχύει ή όχι, ανάλογα με την υγειονομική πορεία που θα έχει η χώρα, αλλά και η κάθε περιοχή, καθώς το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει αν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, θα επαναεξεταστεί.

    Αυτό όμως που ανησυχεί τους επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης του ιού που μας έχει δείξει με την συμπεριφορά του ότι ξέρει να κάνει κύκλους ανά περιοχή και να ανατρέπει δεδομένα, δεν έχει να κάνει τόσο με την όποια δράση μιας ανοικτής οικονομίας, αλλά με τους εμβολιασμούς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Ελλάδα: Απείλησε τα αδέλφια του με σκεπάρνι, γυναίκα έβγαλε μαχαίρι στον σύζυγό της

    Σε επτά συλλήψεις και συνολικά δεκατρείς νέες δικογραφίες για...

    Λαμία: Τύπωσε κηδειόχαρτα γι’ αυτόν που τον «κάρφωσε» στην Τροχαία -«Να σε βρούνε τέζα»

    Ένα απίστευτο περιστατικό είχαμε στη Λαμία, καθώς οδηγός τύπωσε...

    Σύμβουλος του Δημάρχου η Ηρα Κουρή – Ο Σκούρας στο Καρναβάλι

    Η Λαϊκή Συσπείρωση, συνεχίζει να βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή...

    Γυναικοκτονία – Μενίδι: Ο δράστης έμεινε για ώρες στον τόπο του εγκλήματος, “δίπλα” στους αστυνομικούς

    Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της...