Συγχωνεύσεις εν μέσω πανδημίας-Στο «πόδι» γονείς και μαθητές της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Καστριτσίου-Στοιβάζουν σε τρία 81 μαθητές

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Εν μέσω πανδημίας το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

    Μια τέτοια απόφαση αφορά και το Γυμνάσιο Καστριτσίου, όπου αποφασίστηκε η συγχώνευση της Α’ Τάξης, των τεσσάρων τμημάτων σε τρία των 27 μαθητών.
    Οι γονείς των μαθητών αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο αυτό, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «αδιανόητα αντιπαιδαγωγική και υγειονομικά επικίνδυνη απόφαση υπό τις παρούσες συνθήκες πανδημίας».

    Με επιστολή τους, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, αλλά και σε τοπικούς φορείς, 109 γονείς μαθητών, αναφέρουν-μεταξύ άλλων-ότι «η εξαγγελθείσα συγχώνευση των τεσσάρων τμημάτων γίνεται σαράντα ημέρες αφότου έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το διδακτικό πρόγραμμα των μαθητών/μαθητριών, τη διαπροσωπική σχέση που έχουν ήδη αναπτύξει με τους καθηγητές τους και φυσικά τους ίδιους τους συμμαθητές/συμμαθήτριές τους, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τμήματος στο οποίο εντάχθηκε κάθε ένα από τα παιδιά μας και δραστηριοποιείται από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς».

    άλλο σημείο της επιστολής τονίζεται: «Μετά τη συγχώνευση θα προκύψουν τρία τμήματα που το καθένα τους θα έχει 27 παιδιά. Χρειάζεται άραγε να σχολιάσει κανείς τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης; Πόσω μάλλον για αυτά τα συγκεκριμένα παιδιά, που εδώ και ενάμισι χρόνο αναγκάστηκαν λόγω της πανδημίας να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο σπίτι μέσα από μία οθόνη και τη δυσλειτουργική πλατφόρμα του Webex.

    Σας θυμίζουμε ότι ειδικά η περιοχή της Αχαΐας υπήρξε πολλές φορές και για μεγάλο χρονικό διάστημα -μεγαλύτερο εκείνων της Αττικής- «κόκκινη» περιοχή επιδημιολογικά, γεγονός που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τα παιδιά των σχολείων της περιοχής και όξυνε έτσι τις διαπεριφερειακές ανισότητες στην εκπαίδευση»

    Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι γονείς για να συζητηθεί το θέμα, εκφράστηκε ευρύτατα η άποψη ότι ουδείς μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις οποιουδήποτε γονέα σε περίπτωση σοβαρής νόσησης του παιδιού του από Covid, οι οποίες, με τη συνδρομή δικηγόρων ενδέχεται να στραφούν και ποινικά, σε προσωποποιημένο επίπεδο, εναντίον όσων προσυπογράψουν και εκτελέσουν μια τέτοια απόφαση.

    Οι γονείς και οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Καστριτσίου καταθέτουν, μέσω της επιστολής, την οργή τους, για την εξαγγελθείσα συγχώνευση και ζητούν να στηριχτεί η συλλογική προσπάθειά μας να αποσυρθεί η εν λόγω απόφαση και παράλληλα διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους για ανάληψη κλιμακούμενων δράσεων προκειμένου η συγχώνευση να μην υλοποιηθεί.

    ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

    «Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην Πάτρα όπως και σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει η Ένωση Γονέων Δήμου Πατρέων, αναφέροντας πως από τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην περιοχή μας καταγράφονται συγχωνεύσεις έως και 30 τμημάτων στη Δευτεροβάθμια με κατεύθυνση να φτιαχτούν τμήματα 27 και 28 μαθητών αλλά και με αναστολές σχολικών μονάδων (Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών), συγχωνεύσεις τμημάτων ένταξης, ακόμα και μετακινήσεις μαθητών ειδικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

    «Όλα αυτά προκειμένου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση απαιτώντας να μην κλείσει ούτε ένα τμήματα, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και να είναι 15 μαθητές ανά τάξη.

     

    GYMALL

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Κροάτισσα Ivana Knoll με καυτό ροζ μπικίνι σε παραλία της Ibiza

    Η Κροάτισσα Ivana Knoll με καυτό ροζ μπικίνι σε...

    Πώς να αποδεχτούμε ότι γερνάμε σε 10 απλά βήματα

    Φοβάστε τα γηρατειά; Αν ναι τότε μην ανησυχείτε, γιατί...

    Ο Πάνος Κοκκινόπουλος ετοιμάζει νέα σειρά: «Η Αλίκη στην χώρα των πτωμάτων»

    Στο νέο σίριαλ που ετοιμάζει, αλλά και τις γυναικοκτονίες...

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι άκουσε και τι είπε με τους βουλευτές της ΝΔ – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα

    Για πολύ καιρό η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε...