Χατζηδάκης για δημογραφικό: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να συρρικνώνεται»

    Ημερομηνία:

    Η κυβέρνηση αναβαθμίζει στην ατζέντα της το δημογραφικό ζήτημα και λαμβάνει μια σειρά από μετρά για την αντιμετώπιση του τόνισε υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

    Εστίασε στο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» που θα συνδράμουν για τη φύλαξη βρεφών σε δήμους που δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το μετρό θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

    Ένα άλλο μέτρο για τις εργαζόμενες μητέρες που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι η δημιουργία μίνι βρεφονηπιακών σταθμών σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

    Ο υπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο οξύτερο  δημογραφικό σε όλη την Ε.Ε ενώ μέχρι το 2030  η χώρα μας θα ξεπεράσει και την Ιταλία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να συρρικνώνεται, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι – ΑΣΤΡΑΠΗ για καλό σκοπό

    Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ...

    Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (23/8) ο 40χρονος ο...

    Πριμ 200.000 ευρώ του Βαγγέλη Μαρινάκη στις Εθνικές Ομάδες πόλο, ανακοίνωσε ο Ισίδωρος Κούβελος

    Δείπνο παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος στα μέλη...