Σία Αναγνωστοπούλου: Πολιτισμός, προνόμιο για την οικονομική ελίτ και όχι δικαίωμα όλων των πολιτών

    Ημερομηνία:

    Με μια απαράδεκτη κοινή υπουργική απόφαση της κ. Μενδώνη και του κ. Σκυλακάκη, καθορίστηκε εισιτήριο στα 50 ευρώ! για την είσοδο στο πρώτο επισκέψιμο ενάλιο αρχαιολογικό πάρκο, στη νησίδα Περιστέρα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αποφάσισαν δε, παρακάμπτοντας την τοπική κοινωνία, τους φορείς της αυτοδιοίκησης και κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Είναι η δεύτερη φορά –σε διάστημα ενός έτους- που οι δήμοι Αλόννησου και Σκοπέλου εναντιώνονται στις πρωτοφανείς αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού. Πρόκειται για ακόμα μία επικίνδυνη μεθόδευση σε βάρος του τουρισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υπογραμμίζει η Σία Αναγνωστοπούλου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δρομολόγησε τις απαραίτητες θεσμικές διεργασίες και με ενέργειες της τότε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, τέθηκε ο στόχος για τη λειτουργία των επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων πιλοτικά από το καλοκαίρι του 2020, όπως και έγινε.

    Φλίγκος

    Με το ποσό που καθόρισαν οι αρμόδιοι υπουργοί της ΝΔ, καθιστούν τον καταδυτικό-αρχαιολογικό τουρισμό απρόσιτο για το ευρύ κοινό, σε μία εποχή που θα έπρεπε να προωθείται και να ενισχύεται η αποκέντρωση του πολιτιστικών πολιτικών. Η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού καταδεικνύει,  για πολλοστή φορά, την αντίληψή της για την πολιτιστική κληρονομιά (χερσαία και ενάλια) και την πρόσβαση σε αυτή: προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς, αναφέρει τέλος η Σία Αναγνωστοπούλου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 6 «μαγικές» φράσεις που κάνουν τα παιδιά να ακούνε τους γονείς τους

    Οι γονείς ψάχνουν πάντα τρόπους για να κάνουν τα...

    «Πληγή» τα φακελάκια στο ΕΣΥ – Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

    Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο διευθυντής Καρδιοχειρουργικής...

    BMW: Τα ηλεκτρικά θα μπορούν να επιστρέφουν στο δίκτυο το ρεύμα των μπαταριών τους

    Σε ένα σημαντικό βήμα προς τη σύνδεση της ηλεκτροκίνησης...

    ΕΣΥ: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία – «Κύμα» φυγής υγειονομικών

    Για κύμα μαζικής φυγής των υγειονομικών από το σύστημα δημόσιας...