Κορονοϊός – Pfizer: Χάπι μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

    Ημερομηνία:

    Μετά τη Merck, που ήδη πήρε έγκριση από τη Βρετανία και ετοιμάζεται για την Ευρώπη, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το δικό της χάπι κατά της Covid-19 μειώνει 89% τις νοσηλείες και τους θανάτους.

    Σύμφωνα με τη Pfizer, το φάρμακο, το οποίο θα πωλείται υπό τον ονομασία Paxlovid, στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, εμφάνισε ποσοστό αποτελεσματικότητας 89%, χορηγούμενο τρεις ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει τα δεδομένα της μελάτης στον FDA το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης για επείγουσα χρήση.

    Δεδομένων των όσων ανακοινώθηκαν, το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19 μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζει το Bloomberg. Μόλις κατατεθεί ο φάκελος στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, θα ακολουθήσουν ανάλογες αιτήσεις και σε άλλες αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή – Τα ονόματα για τη Δυτική Ελλάδα

    Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την...

    Ο Απόλλων Πατρών αδελφοποιήθηκε με ομάδα από την Αυστραλία

    Ο Απόλλων προχώρησε σε αδελφοποίηση με το St. George...

    Σημαντικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Μουρτζούκου προαναγγέλλει η Αγγελική Νικολούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

    Στην τελική ευθεία η υπόθεση με τους ύποπτους θανάτους...

    Νίκος Πλακιάς: Νέα ανάρτηση για τα γενέθλια των κοριτσιών του, που έχασε στα Τέμπη

    ΟΝίκος Πλακιάς, πατέρας της Θώμης και της Χρύσας και θείος της Αναστασίας, που έχασαν...