Κώστας Μάρκου: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο λαϊκίστικη Κυβέρνηση μετά το 1973»

    Ημερομηνία:

    Ο βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Καθηγητή Κώστα Μάρκου, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    Ο Βουλευτής κ. Μάρκου ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στους ιδεοληπτικούς κατατρεγμούς της κυβέρνησης, η οποία παρότι εκλέχθηκε με σημαία ευκαιρίας την πάταξη  της τάχα αυξημένης επί ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικότητας, το μόνο έργο που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα τα στελέχη της και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός, είναι επισκέψεις στα κανάλια  για να ανακοινώσουν την αυστηροποί ηση των διατάξεων του ποινικού κώδικα.

    Όπως τόνισε δε, οποιοσδήποτε αναγνώστης του σχεδίου νόμου αντιλαμβάνεται ότι η βασική φιλοσοφία από την οποία διέπεται επί της αρχής η σύλληψη των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, δηλαδή από την πλημμυρίδα τιμωρητικότητας  και την έλλειψη σεβασμού στην αρχή  της αναλογικότητας που διαπνέει το νομοσχέδιο, πηγάζει από τις πιο αυταρχικές και αντιδραστικ ές θέσεις μιας βαλκανικής δεξιάς.

    Ακολούθως, ο βουλευτής κ. Μάρκου αναφέρθηκε ειδικότερα σε δυο από τις διατάξεις του σ/ν και ειδικότερα στο θεσμό της κοινωφελούς εργασίας  και στην αντικατάσταση του άρθρου  191 του ποινικού κώδικα για τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

    Για την επί διετία συνεχιζόμενη αναστολή του θεσμού της εναλλα κτικής έκτισης των ποινών των πλημμελημάτων, για την οποία άλλωστε ο κ. Μάρκου έχει πολλές φορές απευθυνθεί με ερωτήσεις στον Υπουργό Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι ο θεσμός αποτελεί αξιακό στοιχεί ο του κράτους δικαίου μιας φιλ ελεύθερης -ευνομούμενης- δημοκ ρατικής πολιτείας και ότι η κυβέρνηση, με την επιλογή της να μην άρει την αναστολή, οδηγεί την κοινωφελή  εργασία σε κατάργηση.

    Για το θέμα με την αντικατάσταση του άρθρου  191 του ποινικού κώδικα για τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων», ο κ. Μάρκου υπενθύμισε ότι έρχεται από το μαύρο παρελθόν της εφταετία ς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μας οδηγήσει σε πολύ ολισθηρές καταστάσεις  στο μέλλον. Αναφέρθηκε, τέλος, στον όρο «βαλκανική δεξιά» υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη κυβέρνηση που με πρόσχημα θεωρίες συνομωσίας  ποινικοποίησε τα λεγόμενα fake news για την πανδημία ήταν η κυβέρνηση ‘Ορμπαν.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς να είστε ψυχικά δυνατοί – Κάντε στον εαυτό σας αυτές τις 5 ερωτήσεις

    Είναι αδύνατο να επέμβετε σε κάθε είδος προβλήματος ή...

    «Διορθώσεις» στη φορολογία των μισθωτών – Ποιες αλλαγές σχεδιάζονται

    O φορολογικός πληθωρισμός καλά κρατεί στην Ελλάδα και αποτυπώνεται...

    Παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας

    Την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική...

    Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση: «Το λάθος στη Λειψία και το όνειρο των 11 χρυσών»

    Το ραντεβού κλείστηκε καταμεσήμερο της περασμένης Δευτέρας, με ασφυκτική...