Δύο νέα σχολεία σε Βασιλικό και Φαρραί

    Ημερομηνία:

    Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται δύο σημαντικά έργα που αφορούν τη σχολική κοινότητα του Δήμου Ερυμάνθου και αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

    Πρόκειται για την «Ανέγερση διώροφου Δημοτικού Σχολείου και ισόγειου Νηπιαγωγείου Βασιλικού» προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και «Ανέγερση διώροφου Δημοτικού Σχολείου Φαρρών» προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Ε.Π. «Υ.ΠΑΙ.Θ. Π.Δ.Ε» από  τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

    Η δημοτική Αρχή Ερυμάνθου έθεσε εξαρχής στις προτεραιότητές της, την διεκδίκηση δρομολόγησης των δύο σημαντικών αυτών, έργων, πετυχαίνοντας την ένταξή τους για χρηματοδότηση.

    ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

    Το νέο κτίριο στο Βασιλικό σύμφωνα με τη μελέτη θα αποτελείται από δύο ορόφους με συνολική επιφάνεια 609,72 μ2 με επικάλυψη από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και ξύλινη στέγη και θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο και το άλλο, ισόγειο με συνολική επιφάνεια 331,06 μ2 με επικάλυψη από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και ξύλινη στέγη θα φιλοξενεί τους μαθητές του Νηπιαγωγείου.

    Όσον αφορά στο νέο σχολείο Φαρρών, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή διωρόφου κτιρίου με συνολική επιφάνεια 1035,00 μ2 με επικάλυψη από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και ξύλινη στέγη.

    Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, αναφέροντας πως «με μεθοδικότητα και επιμονή καταφέραμε να προωθήσουμε τις μελέτες και τους φακέλους των δύο σημαντικών αυτών έργων επιτυγχάνοντας την ένταξή τους προς χρηματοδότηση σε πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Τόσο το Βασιλικό, όσο και το Φαρραί θα αποκτήσουν δύο σύγχρονα εκπαιδευτήρια, που θα παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες και ασφάλεια στα παιδιά μας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους. Τα σχολεία είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας, και οφείλουμε να αναζητούμε τον τρόπο για τη δημιουργία νέων, σύγχρονων, ασφαλών σχολικών κτιρίων».

    Να σημειωθεί, πως η δημοτική Αρχή Ερυμάνθου πέτυχε και την ένταξη προς χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων των Γυμνασίων- Λυκειακές Τάξεις Φαρρών και Χαλανδρίτσα, καθώς και του σχολείου Σταυροδρομίου, ενώ συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις σε όλες τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ζελένσκι: Νέα τριμερής συνάντηση Ουκρανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι στις 4 Φεβρουαρίου

    ΗΠΑ, Ρωσία και Ουκρανία αναμένεται να κάτσουν ξανά στο τραπέζι του...

    Απίθανο σκηνικό σε αγώνα πυγμαχίας: Αθλητής δέχθηκε μπουνιά και του έφυγε η περούκα

    Στη Νέα Υόρκη σε αγώνα πυγμαχίας ανάμεσα στον Τζάρελ Μίλερ και...

    Σία Κοσιώνη: «Ο Ιανουάριος ήταν δύσκολος αλλά τα καταφέραμε» έγραψε για την περιπέτεια υγείας της

    Η Σία Κοσιώνη αναρρώνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και όπως φαίνεται μετράει...

    Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Νεαρός άνδρας εντοπίστηκε νεκρός

    Συναγερμός σήμανε την Κυριακής 01.02.2026, για σορό που εντοπίστηκε από περαστικό...