• Επικοινωνία

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αποτελεί το επιστέγασμα των συντονισμένων προσπαθειών μας

Ημερομηνία:

Υπεγράφη, σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίου) μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών  και Μεταφορών, της ΚΤΥΠ και της αναδόχου εταιρείας «Τομή».

 

Πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο που αναβαθμίζεται, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα άλλα τέσσερα, στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 20 έργα ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων και άλλων υποδομών υγείας, τα περισσότερα εξ αυτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

ICECAP

Το «παρών» κατά την υπογραφή της σύμβασης έδωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης ο οποίος δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αποτελεί το επιστέγασμα των συντονισμένων προσπαθειών που κατέβαλα το προηγούμενο διάστημα τόσο ως Βουλευτής Αχαΐας όσο και ως Υφυπουργός Εξωτερικών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ Αθανάσιο Γιάνναρη και τον πρόεδρό της Τιμολέων Κατσίπο που ανταποκρίθηκαν στο δίκαιο αίτημα. Η ενεργειακή αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της Αχαΐας είναι ένα από τα πολλά και σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τον τόπο μας».

 

Να σημειωθεί ότι το έργο προβλέπει την αναβάθμιση τεσσάρων κτιρίων του Νοσοκομείου Ρίου.

Φλίγκος

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

ΑΑΔΕ: Αυτόματη ακινησία και νέοι κανόνες για τέλη κυκλοφορίας και κληρονόμους οχημάτων

Το Πάσχα πλησιάζει, ο καιρός ανοίγει και η ιδέα μιας...

«Πυξίδα» το όνομα του νέου κόμματος Τσίπρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την σειρά διαλέξεων που παρέδωσε στις ΗΠΑ...

Πρωτομαγιά 2025: Ποια ημέρα πέφτει φέτος η αργία – Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με το νόμο η Πρωτομαγιά ορίζεται ως ημέρα αργίας, παρά το...

Εισαγωγές σε φρούτα και λαχανικά: Πώς επηρεάζουν την ελληνική παραγωγή και την αγορά

Αύξηση παρουσίασαν το 2024 οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, αγγίζοντας...