Άσπρο πάτο: Ο Νίξον, ο Γιέλτσιν και το ποτό στη ζωή μας

    Ημερομηνία:

    Ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε πει ότι το Maotai ήταν κλειδί για την αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας τη δεκαετία του ’70 και ο Μπορίς Γιέλτσιν έχει μείνει στην ιστορία για το μεθύσι με τον Μπιλ Κλίντον που κατέγραψαν οι κάμερες. Ο Edward Slingerland, συγγραφέας του βιβλίου Drunk, μιλά στο «MR» για τις διαχρονικές προεκτάσεις του αλκοόλ στην πολιτική και την κοινωνία.

    aspro-pato-o-nixon-o-gieltsin-kai-to-poto-sti-zoi-mas0

    Υποθετικό σενάριο: Έχουμε εκλογές με τρεις υποψηφίους. Ο πρώτος πίνει πάρα πολλά μαρτίνι, καπνίζει συνεχώς και απατά τη γυναίκα του. Είναι εν μέρει παράλυτος από πολιομυελίτιδα, έχει υπέρταση, είναι αναιμικός και γενικά φιλάσθενος. Λέει ψέματα και κατά καιρούς συμβουλεύεται αστρολόγους για τη χάραξη πολιτικής.

    Φλίγκος

    Ο δεύτερος καπνίζει συνέχεια πούρα και κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο πίνει τεράστιες ποσότητες σαμπάνιας, κονιάκ, ουίσκι, ενώ παίρνει και δύο υπνωτικά. Είναι υπέρβαρος, έχει χάσει ήδη τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, πέρασε κατάθλιψη και δύο καρδιακά επεισόδια. Γενικά λέγεται πως είναι δύσκολο να συνεργαστεί κανείς μαζί του.

    Ο τρίτος είναι ήρωας πολέμου, σέβεται τις γυναίκες, αγαπά τα ζώα, δεν καπνίζει ποτέ και σπανίως πίνει ένα ποτήρι μπύρας.

    Εάν διαλέξατε τον τρίτο, τότε ίσως εντυπωσιαστείτε όταν μάθετε ότι πρόκειται για τον Αδόλφο Χίτλερ και ότι οι πρώτοι δύο υποψήφιοι που απορρίψατε είναι ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ και ο Γουίνστον Τσώρτσιλ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φάρμακα απώλειας βάρους: Τι πληρώνουν οι Ευρωπαίοι για τις ενέσεις αδυνατίσματος

    Από την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα και την Πορτογαλία,...

    Σούπερ μάρκετ: Αυξήσεις τιμών 2,5% τον Μάιο – Ανατιμήσεις σε σοκολάτες, φρούτα, κρέατα

    Αυξημένες, κατά 2,47%, ήταν οι τιμές στις αλυσίδες σούπερ...

    ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο το μνημόσυνο για την Αλεξάνδρα

    Πέρασαν σαράντα ημέρες από την ημέρα που αναχώρησε για...

    TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: 45χρονος στρατιωτικός ο νεκρός στο τροχαίο

    Νεκρός ανασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ένας 45χρονος...