Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την κάνναβη – Δεν είναι αυτή που πιστεύετε

    Ημερομηνία:

    Η Μάλτα γίνεται από αυτή την εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την καλλιέργεια και την κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση.

    Η κατοχή έως 7 γραμμαρίων κάνναβης θα είναι νόμιμοι για τους άνω των 18 ετών, ενώ ο καθένας θα μπορεί να καλλιεργεί έως τέσσερα δενδρύλλια στο σπίτι του και να αποθηκεύει έως και 590 γραμμάρια του αποξηραμένου προϊόντος.

    Το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να τεθεί προς ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Μάλτας την Τρίτη και στη συνέχεια ο νόμος θα υπογραφεί από τον πρόεδρο, ώστε να τεθεί σε ισχύ έως το σαββατοκύριακο.

    Η Μάλτα ανοίγει τον δρόμο για την αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας σε όλη την Ευρώπη το 2022. Η Γερμανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει μία νόμιμη αγορά, έπειτα από τις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας. Στην Ιταλία, το θέμα της νομιμοποίησης της κάνναβης θα τεθεί σε δημοψήφισμα, καθώς ο Καναδάς, το Μεξικό και 18 αμερικανικές πολιτείες έχουν θέσει σε ισχύ σχετικούς νόμους.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΗΕ είχε αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών που θεωρούνται πιθανώς εθιστικά και επικίνδυνα, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη θεραπευτική χρησιμότητα.

    Το νομικό πλαίσιο της Μάλτας προβλέπει ότι η κατοχή έως και 28 γραμμαρίων θα οδηγεί σε πρόστιμο από 50 έως 100 ευρώ, χωρίς ωστόσο να γράφεται στο ποινικό μητρώο του κατόχου. Οι ανήλικοι που θα έχουν στην κατοχή τους κάνναβη δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παραπέμπονται σε ειδική επιτροπή, προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο φροντίδας για αυτούς. Και όσοι κάνουν χρήση κάνναβης μπροστά σε παιδιά θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο από 300 έως 500 ευρώ.

    Αν και η Ολλανδία είναι η ευρωπαϊκή χώρα την οποία οι περισσότεροι συνδέουν με τη χαλαρή αντιμετώπιση της κάνναβης, εντούτοις η χρήση για λόγους αναψυχής, η κατοχή και το εμπόριο κάνναβης είναι παράνομα στη χώρα. Η κυβέρνηση εφαρμόζει μία πολιτική ανοχής, στο πλαίσιο της οποίας αποδέχεται την χρήση μέσα σε συγκεκριμένα όρια.

    Η ιατρική κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί σε Αυστρία, Βρετανία, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία. Β. Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εισαγγελέας για υπερωρίες στο Νοσοκομείο Ρίου: Η μοιρασιά γινόταν σε λίγους και εκλεκτούς;

    Στον εισαγγελέα έχει παραπεμφθεί φάκελος που αφορά σε πλασματικές...

    Ντοκουμέντο: Οι φωτογραφίες που τράβηξε η 43χρονη πριν τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή

    Όχι, μόνο δήλωσε αθώα για εμπλοκή στη δολοφονία του Πολωνού, πρώην συζύγου...

    Δύο προσαγωγές για τη μεγάλη φωτιά στον Φενεό: Έκαναν εργασίες με τροχό και ηλεκτροκόλληση μέσα στο δάσος

    Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με...