Σύσφιξη πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας – Νιγηρίας

    Ημερομηνία:

    Την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Νιγηρίας και στον τομέα του Πολιτισμού συζήτησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Πρέσβης της Νιγηρίας στη Αθήνα Opunimi Akinkugbe, κατά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Με δεδομένη την βούληση της κυβέρνησης να ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδας στην υποσαχάρια Αφρική, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους να ενισχυθούν οι πολιτιστικές σχέσεις των δυο χωρών. Στο επίκεντρο της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη συνεργειών στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία και στην χειροτεχνία, στην οποία και οι δύο χώρες έχουν μακρά παράδοση. Όσον αφορά το σκέλος της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή προτεραιότητα και για τις δύο χώρες αποτελεί η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτισμικών αγαθών.

    Ως ένα πρώτο, σημαντικό βήμα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας για τις ανωτέρω θεματικές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαντόνα: Η ζωή της γίνεται τηλεοπτική σειρά

    H Μαντόνα συμπράττει με το Netflix για να μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη...

    Νέα απάτη μέσω SMS που προσποιείται την ΑΑΔΕ – Μην πατήσετε το σύνδεσμο

    Μια νέα ηλεκτρονική απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

    Κιμ Καρντάσιαν: Ήμουν σίγουρη ότι θα με βίαζαν και θα σκότωναν, κατέθεσε στη δίκη για τη ληστεία σε βάρος της

    Η δίκη για την ένοπλη ληστεία δέκα εκατομμυρίων δολαρίων...

    Πάτρα: Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Γήπεδο της Παναχαϊκής

    Από την Πάτρα ξεκινά απ' όσο είδαμε, την καλοκαιρινή...