Κορονοϊός: 1 θάνατος κάθε 17 λεπτά στην Ελλάδα!

    Ημερομηνία:

    Ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης που βιώσαμε όλοι την χρονιά που έφυγε, με έμφαση τις τελευταίες εβδομάδες και που σύμφωνα με τους ειδικούς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε για ακόμη αρκετές ημέρες το 2022, είναι τα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα το 2021, με δεδομένα που προκαλούν σοκ και δέος.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, στην διάρκεια του 2021 επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 1.072.003 κρούσματα κορονοϊού.

    Μέσα στο 2021 καταγράφηκαν 15.952 θάνατοι, που αναλογούν σε 43,7 θανάτους κάθε ημέρα στην Ελλάδα ή 1,8 θανάτους ανά ώρα ή 1 θάνατο κάθε 33 λεπτά στην ελληνική επικράτεια από επιπλοκές του κορονοϊού στην διάρκεια του έτους που έφυγε πριν από λίγες ώρες

    Φλίγκος

    Ακόμη μια ζοφερή είναι η πραγματικότητα – και των αριθμών – που βιώσαμε τον Δεκέμβριο του 2021. Στον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους καταγράφηκαν 271.950 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

    Τον Δεκέμβριο έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού συνολικά 2.633 ασθενείς, που αναλογούν σε 84 θανάτους κάθε ημέρα στην Ελλάδα ή 3,5 θανάτους κάθε ώρα ή 1 θάνατο κάθε 17 λεπτά στην χώρα από επιπλοκές του κορονοϊού.

    Οι απώλειες συνολικά στο 2021 των 15.952 συμπολιτών μας είναι αντίστοιχες με τον πληθυσμό πόλεων όπως η Θέρμη στην Θεσσαλονίκη, η Αμαλιάδα στην Ηλεία, η Βάρη ή η Νέα Μάκρη στην Αττική.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...

    Ο Αγιος Παϊσιος έρχεται και στην Πάτρα τον Ιούλιο!

    Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έρχεται στην Πάτρα, στις...